Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Трите полезни продукта, с които може да заместите яйцата

Трите полезни продукта, с които може да заместите яйцата

1 от 3 Снимки

Зеленчуково пюре, равняващо се на 1 яйце


Можете лесно да заместите яйцата, ако искате да ги използвате за сгъстяване на супи, сосове или яхнии. Просто заменете с около 50 г картофено пюре или около 100 г пюре от моркови или тиква. За повечето рецепти е добре да използвате пюрето вече изстинало.

Доскоро се смяташе, че яйцата са изключително вредни за сърцето, защото качват холестерола, но вече се счита, че спадат към групата на полезните храни. Дори не е необходимо и толкова да се ограничавате в консумацията им. Те са вече неизменна част от много диети.

Единственият проблем обаче е, че има хора, които са алергични към яйца, най-вече към яйчния жълтък. За тях определено яйцата носят само вреди и те трябва да избягват както тяхната директна консумация, така храните, в които се съдържат.

А какво означава това? Че хората, алергични към яйца, трябва да внимават с консумацията на тестени изделия, сладкиши, палачинки, сосове, сладолед, майонеза и още какво ли не.

Което наистина е сложно, но не и невъзможно. Защото за всеки проблем има и решение. Именно в тази връзка на снимките горе Ви предлагаме 3 варианта, с които можете да замените яйцата в зависимост от това какво искате да приготвите с тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати