Доскоро се смяташе, че яйцата са изключително вредни за сърцето, защото качват холестерола, но вече се счита, че спадат към групата на полезните храни. Дори не е необходимо и толкова да се ограничавате в консумацията им. Те са вече неизменна част от много диети.
Единственият проблем обаче е, че има хора, които са алергични към яйца, най-вече към яйчния жълтък. За тях определено яйцата носят само вреди и те трябва да избягват както тяхната директна консумация, така храните, в които се съдържат.
А какво означава това? Че хората, алергични към яйца, трябва да внимават с консумацията на тестени изделия, сладкиши, палачинки, сосове, сладолед, майонеза и още какво ли не.
Което наистина е сложно, но не и невъзможно. Защото за всеки проблем има и решение. Именно в тази връзка на снимките горе Ви предлагаме 3 варианта, с които можете да замените яйцата в зависимост от това какво искате да приготвите с тях.
Коментари