Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Трите полезни продукта, с които може да заместите яйцата

Трите полезни продукта, с които може да заместите яйцата

2 от 3 Снимки

Брашно от нахут, равняващо се на 1 яйце


Замяната на яйцето с брашно от нахут е сполучлива алтернатива само за солени рецепти. Не експериментирайте, ако сте решили да правите кекс или друг вид сладкиш. Необходимо е единствено да смесите 50 г брашно от нахут с 40 мл вода. Разбъркайте добре и оставете за около 5 мин брашното да се разтвори напълно във водата.

Доскоро се смяташе, че яйцата са изключително вредни за сърцето, защото качват холестерола, но вече се счита, че спадат към групата на полезните храни. Дори не е необходимо и толкова да се ограничавате в консумацията им. Те са вече неизменна част от много диети.

Единственият проблем обаче е, че има хора, които са алергични към яйца, най-вече към яйчния жълтък. За тях определено яйцата носят само вреди и те трябва да избягват както тяхната директна консумация, така храните, в които се съдържат.

А какво означава това? Че хората, алергични към яйца, трябва да внимават с консумацията на тестени изделия, сладкиши, палачинки, сосове, сладолед, майонеза и още какво ли не.

Което наистина е сложно, но не и невъзможно. Защото за всеки проблем има и решение. Именно в тази връзка на снимките горе Ви предлагаме 3 варианта, с които можете да замените яйцата в зависимост от това какво искате да приготвите с тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати