Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Трите полезни продукта, с които може да заместите яйцата

Трите полезни продукта, с които може да заместите яйцата

3 от 3 Снимки

Ленено семе в рецептите, за да замените 1 яйце


Не можете да използвате лененото семе във всички рецепти с яйца, тъй като има по-специфичен вкус. Но нищо не Ви пречи да пробвате да го използвате вместо яйце, ако искате да си приготвите овесени сладки, хляб, пити или палачинки.

За да заместите 1 яйце с ленено семе, е необходимо да смесите 1 с.л. от него с 3 с.л. вода и да изчакате около 5 минути, за да може то да се разтвори напълно и да получи необходимата гъстота.

Доскоро се смяташе, че яйцата са изключително вредни за сърцето, защото качват холестерола, но вече се счита, че спадат към групата на полезните храни. Дори не е необходимо и толкова да се ограничавате в консумацията им. Те са вече неизменна част от много диети.

Единственият проблем обаче е, че има хора, които са алергични към яйца, най-вече към яйчния жълтък. За тях определено яйцата носят само вреди и те трябва да избягват както тяхната директна консумация, така храните, в които се съдържат.

А какво означава това? Че хората, алергични към яйца, трябва да внимават с консумацията на тестени изделия, сладкиши, палачинки, сосове, сладолед, майонеза и още какво ли не.

Което наистина е сложно, но не и невъзможно. Защото за всеки проблем има и решение. Именно в тази връзка на снимките горе Ви предлагаме 3 варианта, с които можете да замените яйцата в зависимост от това какво искате да приготвите с тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати