gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Пет трика за по-лесно готвене

Пет трика за по-лесно готвене

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
1462k
готвене
Хидрофобирана покривка за маса против петна-22%
Качество без компромис:
Хидрофобирана покривка за маса против петна
54.00 лв.
42.12 лв.
Виж ››

Всеки от нас има своите малки тайни, които му помагат да се справя добре в кухнята и да обожава готвенето. Ето 5 основни съвета, които могат да бъдат от помощ на тези, които все още изпитват затруднения или не са обикнали този процес.

1. Винаги имайте остър нож под ръка

Макар и да ви се струва, че острите ножове са опасни, всъщност тъпите са много по-опасни, защото влагате големи усилия да отрежете дадено нещо и вероятността да се нараните тогава е много по-голяма. Освен това вероятно ще нараните самия продукт при рязането с тъп нож, така че по-добре подострете всички намиращи се в кухнята ви.

2. Ходете със затворени обувки

Ако сте боси в кухнята рискувате сериозни наранявания по краката си - изгаряне от горещо олио, разляла се тенджера с вряла вода, паднал капак или нож. Не рискувайте и обуйте поне чехли.

престилка за готвене

3. Пригодете си "купичка за отпадъци"

Кошчето е много по-неудобен вариант, когато бързате, а искате да изхвърлите течащите черупки от счупени яйца или люспите от лук, които се хвърчат навсякъде, когато решите да ги пренесете до него. Една купичка за отпадъци, която да е на мивката или на плота точно до вас, ще ви свърши много по-добра работа. Докато готвите пускайте всичко в нея и след като свършите и имате повече време за почистване я изтърсете в кошчето и измийте.

4. Пригответе съставките преди да започнете

За да не се окаже, че нямате нещо у дома, когато вече сте започнали да готвите и няма как да отскочите до магазина, предварително пригответе на плота и нарежете съставките, които ще използвате по-късно.

5. Използвайте престилка

Функцията й е не само да предпазва тялото ви, но на първо място да се грижи и за дрехите ви. Има петна, които е почти невъзможно да бъдат премахнати и не е необходимо да съжалявате за любимата си блузка, когато една престилка може да ви спести всичко това.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest