Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Паста и пица - ще забравите завинаги за тях с тези три италиански рецепти

Паста и пица - ще забравите завинаги за тях с тези три италиански рецепти

NEVINEVI
Помощник Готвач
25
1 от 3 Снимки

1. Рулца от телешко с моцарела


Разнообразете спагетите с тези ароматни и вълнуващи за приготвяне и хапване ястия.

Необходими продукти:

12 тънки телешки стека около 85 г всеки
300 г накъсана биволска моцарела
300 г разноцветни мариновани чушки
100 г черни маслини
1 с.л. балсамов оцет
1 малка връзка босилек
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:

Овкусете стековете, сложете няколко листенца босилек върху всеки и поръсете с надребнената моцарела. Завийте месото на рулца и ги фиксирайте с помощта на клечки за зъби.

На котлон загрейте в тава за печене зехтина и запечатайте рулцата от всички страни. Вложете нарязаните чушки, маслините и оцета. Разбъркайте и печете за около 5 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Извадете от печката, завийте с алуминиево фолио и оставете да се охлади за кратко. Поднесете със скълцан свеж магданоз. Полученото количество рулца е за шест порции.
Двойна тенджера за кускус и ориз - 26см, 10л
Качество без компромис:
Двойна тенджера за кускус и ориз - 26см, 10л
94.00 лв.

Италианската кухня е една от най-разпространените и известни по на планетата. По брой ресторанти например вероятно спори за първо място само с китайските заведения, защото почти няма град по света, където да не се носи ароматът на прясно печена пица и ароматна италианска паста.

Разбира се, италианската кухня не се ограничава само до пица или спагети. Всъщност не съществува една определена италианска кулинария, защото тя е съвкупност от регионални кухни, разделени по географски принцип и различни съставки и специалитети. В галерията по-горе ще ви предложа някои от италианските рецепти, с които да преоткриете вкуса на Средиземноморието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен