Златните 10 правила за вкусни палачинки
10 zlatnih pravila za ukusne palačinkeЗолотые 10 правил вкусных блинчиков
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Златните 10 правила за вкусни палачинки

Златните 10 правила за вкусни палачинки

Хубав тиган за палачинки - 26 см
Качество без компромис:
Хубав тиган за палачинки - 26 см
27.00 лв.
Виж ››

1. Когато правим тесто за палачинки, е необходимо да пресеем брашното, за да се обогати с кислород;

2. Необходимо е яйцата да се разбиват с тел или вилица, като едновременно с това се обира брашното от дъното и стените на купата;

3. Течните съставки се добавят постепенно при непрекъснато бъркане;

4. Към тестото се добавят 2 с.л. масло, като палачинките се пържат също в намазнен тиган;

5. Пържим/печем палачинките в нагорещен тиган (след това се намаля котлонът). Наливаме тестото с черпак;

6. По време на пържене мажем тигана с малко масло след всяка палачинка;

7. За да стане равномерна палачинката и да покрива тигана, е необходимо след сипването да накланяме тигана във всички посоки, докато покрие дъното;

8. Палачинката се обръща с помощта на лопатка, за да не се разкъса (ако не можете да я подхвърляте);

9. Готовата палачинка обръщаме с тигана в чинията. Тя трябва да е прозрачна като дантела;

10. Готовите палачинки подреждаме на купчина в чиния, поставяна над тенджера с бавно кипяща вода, като ги отделяме с оризова хартия. Разделени с оризовата хартия, можем да съхраняваме във фризера. За размразяване може да ползваме микровълновата или покрити с фолио в обикновена фурна при 140 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати