С постоянното развиване на технологии все повече се убеждаваме, че няма по-ценни съставки от природните дарове. В правилна комбинация те са най-доброто лекарство за организма. Кафявата сол е разработена изцяло от природни съставки без химична намеса и без добавени консерванти.
Уникалната формула на кафявата сол се препоръчва не само заради всички полезни съставки, микроелементи, но и заради бързото усвояване от организма. Нейната употреба се препоръчва заради следните ѝ преимущества:
- Помага за намаляване употребата на бяла сол, която, както знае, м в неправилни количества е доста вредна;
- Понижава излишното задържане на течности в организма;
- Предпазва лигавицата на стомашно-чревния трактат от дразнения благодарение на натрупания маслен филц от природни ненаситени мастни киселини;
- Намалява риска от заразяване с чревни паразити и други;
- Понижава наднорменото тегло, благоприятства при хипертония и при различни разтройства на функциите на вътрешните органи.
Кафявата сол е изключително полезна и за спортуващи хора, които имат усилено физическо натоварване. В състава ѝ са включени важни микроелементи като натрий, калий, които представляват 99% от всички частици на елементи с метален характер.
В комбинация с витамин А, Е и витамините от група В са жизнено важни за организма и са най-добрите естествени антиоксиданти.
С кафявата сол ястията стават по-вкусни, но и леко пикантни. Тази сол има свойството да засилва природния аромат на самата храна.
Изключително много се препоръчва при спазването на всички видове диети. Може да се комбинира с всички видове подправки.
За запазване на всички полезни качества на продукта е желателно той да се прибавя към края на термичната обработка на храната. Да не се използва за запръжка на някой ястия.
Коментари