Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Пет важни причини да ядете фасул по-често

Пет важни причини да ядете фасул по-често

4 от 5 Снимки

Изхвърля сулфитите


Фасулът съдържа молибден, вещество, което е основна съставка на ензима, известен като сулфит оксидаза. Този ензим детоксикира сулфитите, които обикновено се съдържат в салатите, които се продават в магазините. Ако сте чувствителни към сулфити, може да получите главоболие, ускорено сърцебиене или дезориентация.

Фасулът е една от храните, които често присъстват на трапезата на българина, като може да се сервира под формата на супа, яхния, запечен на фурна, със и без месо. Оказва се, че той е и изключително полезен за здравето.

В галерията горе вижте 5 важни причини, поради които бобът задължително трябва да присъства в менюто ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати