Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Пет важни причини да ядете фасул по-често

Пет важни причини да ядете фасул по-често

5 от 5 Снимки

Повишава когнитивните способности


Белият фасул е богат на витамин В1, или тиамин, който е необходим за образуването и дейността на мозъчните клетки. Тиаминът е ключова съставка в синтеза на ацетилхолина, което оказва влияние върху доброто запаметяване. Когато се консумира редовно, една чаша (90 г) бял фасул може да подобри и да поддържа когнитивната функция.

Фасулът е една от храните, които често присъстват на трапезата на българина, като може да се сервира под формата на супа, яхния, запечен на фурна, със и без месо. Оказва се, че той е и изключително полезен за здравето.

В галерията горе вижте 5 важни причини, поради които бобът задължително трябва да присъства в менюто ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати