Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Идейни начини да ядете по-често жито

Идейни начини да ядете по-често жито

Идейни начини да ядете по-често жито

Пшеницата е основна съставка в много диети и е чудесен източник на здравословни фибри, протеини и важни хранителни вещества, с които се превръщаме в здрави и щастливи хора.

Твърди се, че ако се храните 6 месеца само с жито, ще промените изцяло всички клетки в тялото си. Дали искате да пробвате, е ваш избор и въпрос на осведоменост по темата.

Наша роля е да ви помогнем да включите жито по-често в храненето си. За целта подбрахме няколко идеи с жито, които са различни, вкусни и много полезни.

Ето няколко идеи, които да ви помогнат да включите пшеницата в диетата по-пълноценно по-често от обикновен.

Идейни начини да ядете по-често жито

Използвайте смляно жито за печене на домашните печива

Пълнозърнестото брашно може да се използва като заместител на универсалното брашно в много рецепти за печене. Опитайте да го използвате за приготвяне на палачинки, мъфини или пълнозърнест хляб, баници и питки, резултатите може да ви изненадат.

Жито в салатите

Добавете пшенични зрънца към салатите, които приготвяте: Пшеничните зрънца са питателна и вкусна добавка към всяка салата. Просто ги сварете, оставете ги да изстинат и ги смесете с любимите си зеленчуци и дресинг. Пшеничните кълнове също са чудесно допълнение към всяка салата, като доставят свежест и приятен вкус.

Направете пшенична питка

Заменете типичния си хляб за сандвичи с пълнозърнест вариант питка за питателна и засищаща опция за закуска или обяд. Напълнете пълнозърнестия си сандвич с разнообразие от зеленчуци, сирене и постни протеини. Чудесно допълнение са пшеничените кълнове.

Опитайте Фаро с жито

Фаро е вид пшеница, която има дъвчаща текстура и орехов вкус. Може да се използва в салати, супи и дори като заместител на ориза в пържени ястия, където традиционно присъства ориз.

Направете зърнена купа с жито

Създайте ароматна и засищаща зърнена купа, като смесите варени пшенични плодове или фаро с печени зеленчуци, боб и сос по ваш избор.

Добавете булгур към супи и яхнии

Булгурът е бързо приготвяща се форма на пшеница, която може да се използва като пълнеж в супи и яхнии. Добавя фибри и задоволителна хрупкавост към всяко ястие, което приготвяте.

Закуска с пълнозърнести крекери

Пълнозърнестите крекери са по-здравословна алтернатива на традиционните крекери. Опитайте ги с хумус, сирене или авокадо за засищаща питателна закуска.

Включването на пшеница във вашата диета е прост и вкусен начин да увеличите приема на фибри и хранителни вещества. Опитайте тези идеи и вижте как работят за вас!

Вижте още:

- Правилната диета с жито;

- Тънкости при варенето на жито.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати