Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Четири кореноплодни зеленчука за здраве и дълголетие

Четири кореноплодни зеленчука за здраве и дълголетие

Yana G.Yana G.
Готвач
100752
3 от 4 Снимки

Червена ряпа


Пречиства организма и предпазва при тумори. Тя е изключително полезен зеленчук. Във варено състояние има по-висока концентрация на минерални вещества. Червената ряпа е известна като ценно подмладяващо средство. Тя съдържа силиций, който укрепва костите и кръвоносните съдове, придава на кожата еластичност и подобрява състоянието на косата ни.

Съдържа също фолиева киселина и в същото време засилва образуването на хормони, като допамин и норадреналин. Сокът от червена ряпа съдържа много витамини и минерали и се препоръчва за лечение на тумори. Успява да понижи нивото на холестерола, засилва имунитета. Може да бъде истинска панацея, защото спомага растежа на клетките и прогонва умората.

Когато чуем “кореноплодни зеленчуци“, обикновено всички се сещаме за морков, целина или магданоз. На практика обаче всички зеленчуци, отглеждани заради подземната им част, спадат в това число. Така към групата на кореноплодните можем да причислим ряпа, хрян, картофи, репички и т.н.

През студените зимни месеци палитрата от тези зеленчуци е по оскъдна, но повечето зеленчуци от тази група могат да се намерят на пазара почти целогодишно.

Така можем постоянно да се възползваме то тях и да са ни под ръка постоянно благодарение на голямата си трайност. По този начин организмът няма д астрада от липсата на витамини и минерали и дори ще ни е вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати