Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Храните, които може да хапвате дори след срока им на годност

Храните, които може да хапвате дори след срока им на годност

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
1462k
2 от 8 Снимки

2. Твърдите сирена


Твърдите сирена като Пармезан и Чедър са годни за употреба дори и след образували се върху тях твърди и потъмнели участъци. Единственото, което трябва да направите, е да ги остържете и почистите - всичко останало може да хапнете без проблем.

Меките сирена обаче (напр. Камамбер) се развалят бързо и затова е добре да купувате такива от надеждна фирма, за да сте сигурни в коректно маркирания срок на годност;

Съществуват фирми, които изкуствено съкращават срока на годност на произвежданите от тях или продавани хранителни продукти, като тяхната цел е клиентите им да купуват по-често, сочи ново проучване.

Вманиачени за здравето си и разчитащи на коректност от страна на продавачите, ние сме склонни да изхвърлим даден продукт само защото напечатаната дата на опаковката му е отминала, въпреки че със сетивата си усещаме, че храната е все още годна за консумиране.

И ако и вие сте изправени често пред дилемата да запратите ли в коша поредния артикул с изтекъл срок на годност, или да рискувате и да си го хапнете, то съветите в галерията ни горе определено ще ви помогнат. Бъдете умни - световният глад не е имагинерно понятие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати