В зависимост от вида бисквити, които харесвате, можете да следвате тези съвети, за да получите желани резултати.
За да бъдат пухкави бисквитите:
- използвайте маргарин вместо масло;
- бакпулвер или сода;
- оставете тестото в хладилника, за да отпочине за малко преди печенето.
За да се получат бисквитите с гладка повърхност:
- използвайте винаги масло;
- добавете малко повече захар;
- погрижете се тестото да бъде със стайна температура.
За да бъдат бисквитите Ви меки:
- използвайте кафява захар или мед вместо кристална захар;
- използвайте само жълтъци;
- изваждайте ги малко по-рано от посочената в рецептата време за печене.
За да станат по-хрупкави бисквитите:
- използвайте винаги пресято брашно;
- използвайте винаги кристална захар и масло;
- печете бисквитите малко повече от посоченото в рецептата време за печене.
Ето още някои тайни, които със сигурност не сте чували:
1. За да се запазят домашните бисквити пресни за по-дълго време, съхранявайте ги в херметически затворени буркани;
2. Всички печени бисквити могат да се съхраняват във фризера за около 3-4 седмици. Преди консумация трябва да ги оставите на стайна температура;
3. Ако бисквитите в буркана омекнат, поставете ги за няколко минути във фризера;
4. Ако искате меките бисквити да останат такива, в буркана, в който ще ги съхранявате, поставете едно парче ябълка;
5. Можете всеки път когато приготвяте бисквити, да слагате малко количество от тях във фризера и така винаги ще имате разнообразие от бисквитки, в случай че Ви дойдат гости или пък ако просто Ви се хапва;
6. Помнете, че най-важното при изпълнението на рецептата е хубавото разбиване на маслото и захарта. Получаването на пухкав крем ще гарантира най-добрите резултати при направата на бисквитки.
Коментари