Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Храните, за които не предполагате, че трябва да стоят във фризера

Храните, за които не предполагате, че трябва да стоят във фризера

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
45633
6 от 7 Снимки

6. Яйца без черупките


Имате домашни яйца в излишък и се чудите как да ги съхраните за по-дълго - решението е много просто и то е да ги замразите във фризера. Ако обаче го направите с черупките, те най-вероятно ще се счупят и ще направят ужасна яйчена бъркотия. Вместо това ги разбийте в купа с щипка сол и съхранявайте по няколко яйца в пликче или по толкова, колкото са ви нужни за дадена рецепта. Така замразени издържат до една година.

Несъмнено вашият фризер е снабден със сладолед, замразени зеленчуци и няколко ястия за микровълнова, но може би не знаете, че има място за много повече. Един добре оборудван фризер включва няколко ключови храни, които издържат по-добре в неговата ледена обстановка.

За жалост обаче не всички хранителни продукти или ястия понасят замразяването в хладилната камера. Всъщност при голяма част храни то разваля тяхната структура и след размразяване може да се сдобиете с пихтиесто вещество, което ще ви трудно да определите точно. Разбира се, няма да става и за ядене.

Сред продуктите, които не бива дори да припарват до дълбоко замразяване, са литни зеленчуци като маруля и зеле, зарзават като карфиол, репички, лук, краставици, домати и чушки.

Откажете се да замразявате и пресни яйца, защото след като ги извадите от камерата, ще се пръснат на кухненския ви плот. А млечни продукти като извара, меки сирена и кисело мляко си е направо престъпно да припарват до фризера.

За сметка на това има някои храни, за които не само е по-удобно, но и препоръчително да се съхраняват замразени. Кои са те, може да разберете от нашата галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати