Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Груби грешки, които почти всеки прави в кухнята

Груби грешки, които почти всеки прави в кухнята

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
3 от 5 Снимки

3. Не съхранявате хляба правилно


Страхувайки се, че хлябът ще се развали бързо, някои домакинства го държат в хладилник наред с много други хранителни изделия. Когато обаче не е опакован плътно, той усвоя мириса на останалите храни и след това вече не е толкова приятен за консумация.

Някои от действията, които извършваме с цел да подредим кухнята си, както и да съхраним и приготвим храната си най-успешно, могат и да ни изглеждат правилни, но в действителност не е така.

Заучили сме ги от свои приятелки, майки и баби и сляпо ги следваме, без дори да си даваме сметка, че правим грешки, които развалят вкусовите качества на плодовете, зеленчуците и месото, съкращават срока им на годност и пречат на нас самите да се изявим като кулинарите, които бихте искали да бъдем.

Размразяването на месо от фризера с помощта на гореща вода е една от грешките, която почти всяка домакиня прави. Най-добре обаче забравете за тази практика, защото тя ще направи месото по-безвкусно и непривлекателно.

Ако ви се налага да размразите месо, позиционирайте го в купа и го поставете в хладилник. Дайте му достатъчно време, докато се отпусне напълно без допълнителна намеса. Така ще запазите максимално вкусовите му качества.

За да разберете кои са останалите грешки, които почти всеки прави, разгледайте галерията ни. Ще се изненадате, когато разберете, че някои от навиците ви, всъщност ви вредят вместо да ви помагат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати