Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Груби грешки, които почти всеки прави в кухнята

Груби грешки, които почти всеки прави в кухнята

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
4 от 5 Снимки

4. Режете само на една дъска


Според специалистите във всяка кухня трябва да се ползват най-малко две дъски, като едната да е за месото, а другата – за останалите храни, които се ядат непосредствено след нарязване. Причината за тази мярка е, че в месото понякога има опасни бактерии, които при рязане попадат върху дъската. Когато месото се сготви, те изчезват, но ако след това върху същата дъска се допре друга храна и тя се погълне директно, това би било рисково за здравето на човек.

Някои от действията, които извършваме с цел да подредим кухнята си, както и да съхраним и приготвим храната си най-успешно, могат и да ни изглеждат правилни, но в действителност не е така.

Заучили сме ги от свои приятелки, майки и баби и сляпо ги следваме, без дори да си даваме сметка, че правим грешки, които развалят вкусовите качества на плодовете, зеленчуците и месото, съкращават срока им на годност и пречат на нас самите да се изявим като кулинарите, които бихте искали да бъдем.

Размразяването на месо от фризера с помощта на гореща вода е една от грешките, която почти всяка домакиня прави. Най-добре обаче забравете за тази практика, защото тя ще направи месото по-безвкусно и непривлекателно.

Ако ви се налага да размразите месо, позиционирайте го в купа и го поставете в хладилник. Дайте му достатъчно време, докато се отпусне напълно без допълнителна намеса. Така ще запазите максимално вкусовите му качества.

За да разберете кои са останалите грешки, които почти всеки прави, разгледайте галерията ни. Ще се изненадате, когато разберете, че някои от навиците ви, всъщност ви вредят вместо да ви помагат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати