Gotvach.bg»Статии»Кулинария»Диетата на Клеопатра: Яж тези 21 храни, за да си винаги млада и красива

Диетата на Клеопатра: Яж тези 21 храни, за да си винаги млада и красива

ЗориЗори
Гуру
5088k
4 от 21 Снимки

4. Ядки


Ядките са били заедно със смокините един от най-популярните изтънчени десерти в древен Египет. Поради факта, че ядките са отлични за здравето ни, няма съмнение, че Клеопатра е осъзнала многобройните им ползи и ги е включила в диетата си. Неотдавнашно проучване от Харвард потвърждава, че редовната консумация на ядки води до по-продължителен и качествен живот и предотвратява раковите и сърдечно-съдовите заболявания.

Освен това ядките имат многобройни ползи за здравето и могат да ви помогнат да преобразите кожата, косата и ноктите си. Те са богати на антиоксиданти, които дълбоко хидратират кожата и помагат в борбата със сухата и раздразнена кожа. Освен това ядките спомагат за засилване здравината на косата и ноктите и за предпазването на косата от изтъняване и косопад.

Те също така предпазват от рак на кожата, увреждане от прекомерено излагане на слънцето и пигментни и старчески петна. И не на последно място, те ни поддържат сити за по-дълго време, като по този начин това спомага за загубата на тегло при спазването на диета за регулиране на теглото. Въпреки че те са богати на добри мононенаситени мазнини, те са с високо съдържание на калории, така че трябва да ги консумирате умерено.

Последната кралица на Древен Египет се е славила с красотата си в продължение на векове. И ако Клеопатра е известна с използването на козметични и дори спа процедури (ваните с мед и мляко), изглежда, че диетата ѝ също е допринесла за поддържане на нейната младежка красота и здраве.

Какво толкова много ни кара да насочваме вниманието си към величествената Клеопатра вече 20 века след нейното царуване? Необикновената харизма на една умна жена навярно е това, което оставя отпечатък във времето. Затова е и интересно да разберем какви са били хранителните предпочитания на египетската владетелка, които са захранвали необикновената ѝ вътрешна сила.

Не е тайна, че Клеопатра е била любител на хубавата храна и на трапезата ѝ е нямало нещо случайно извън нейния вкус.

Следните 21 храни /разгледай нашата галерия/ са присъствали в менюто на Клеопатра, а ако искате да изпитате ползите от тях, не забравяйте да ги добавите и към вашето!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
21.02.2018 01:11
Една статия се оценява според информацията,която дава и затова Вашата е за оценка нула.
5
62