Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да изсушите билките, без да жертвате вкуса им

Как да изсушите билките, без да жертвате вкуса им

Elena MatevaElena Mateva
Помощник Готвач
87473
3 от 4 Снимки

3. Изсушаване на билки във фурната


Поставете билките на един слой върху тавата за готвене и ги поставете във фурната. Нагласете фурната до най-ниската температура и печете около час.

Не правете така, че да изсъхват по-бързо, защото ще пожертвате качеството. Всъщност може да се наложи да оставите вратата леко отворена, за да запазите температурата надолу и да позволите на влагата да избяга.

Проверявайте понякога, за да предотвратите пресушаване и завъртете листата след около тридесет минути. Ако трябва да ги изсушите по-дълго, проверявайте билките на всеки 5 минути, докато се изсушат напълно. Оставете листата да се охладят.

Ако обичате да готвите вкусни, но здравословни храни, то вероятно използвате много билки. Мащерка, лук, мента, розмарин, копър са само някои от основните, използвани в готвенето ароматни треви, които подобряват вкуса на повечето рецепти.

Можете да си купите билки, които вече са изсушени, но е трудно да намерите такива, които наистина имат същия аромат, който ще получите, когато изсушите сами.

Независимо дали отглеждате собствени билки, или купувате пресни продукти от местния магазин за хранителни продукти, научаването как да изсушите собствените си билки наистина може да е полезно.

Вярно е, че отнема малко време и търпение, но определено си заслужава усилията. Вижте в галерията ни четири чудесни начина как да изсушите билки вкъщи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати