Готвене
Търсиш информация за Готвене? Разгледай последните ни публикации и статии за Готвене.
Японски методи за готвенеЗа разлика от познатите ни готварски книги японските подчертават методите на готвене, а не рецепти; техники, а не съставки....
Готвене на смилянски бобКралят на любимата култура у нас – бобът, несъмнено е Смилянският боб. Той се готви по стара родопска рецепта. Истинският Смилянски боб се отглежда в с. Смилян. На пазара обаче с името Смилянски боб се обозначават и култури...
Здравословно готвене със зърнаЦялозърнестият ечемик включва и триците и отнема повече време за готвене. Можете да добавяте ечемик към супи вместо фиде, като оставете да къкри за времето, посочено на опаковката....
Готвене на боб МунгБоб Мунг е традиционна източноазиатска бобова култура. Характерен за него е лекият орехов привкус. Може да се консумира самостоятелно, но и да се добавя в различни ястия – супи, яхнии, пюрета, или да се използва като гарнитура...
Здравословно готвене на параВъпреки гореизброените предимства, се намират скептици, според които този начин на готвене прави ястията блудкави и безвкусни. Дали това е така, или готвенето на пара си има своите тънкости?...
Нисковъглехидратно готвене с тикваЛесни основни начини за готвене
Тиквено пюре: Запомнете, че сте го научили оттук. Не е нужно да режете тиквата, за да я опечете. Не е шега!...
Готвене в йенско стъклоЙенското стъкло не поема миризмата на храната, дори в него да готвите риба, затова след готвене почистването на съда е много лесно....
Правилата за наистина здравословно готвенеГответе с пълнозърнести храни. Опитайте нещо ново. Научете се да готвите с киноа, лимец или кускус, така че да можете да си починете от ориз и макаронени изделия.
4....
Алтернатива на олиото за готвенеМоже да се използва както за готвене, така и за едно по-добро овкусяване на салати. В него се съдържат много малко наситени и мононаситени мазнини....
Заместители на алкохола при готвенеАлкохолът, независимо дали е вино, бренди или някакъв друг вид, е често срещан в много рецепти за готвене. Той подобрява вкуса и често му добавя нотка изисканост....
Тънкости при готвене на мусакаНа първо място продуктите, с които готвите, трябва да бъдат качествени. Без съмнение това е критерий, който важи за всяка една гозба, за да бъде сполучлива....
Тънкости за готвене в гювечКакъв по-добър метод от готвенето в гювеч?
Това е бърз, лесен и полезен начин за приготвянето на ястията. Не е нужно да се стои край печката, да се разбърква или отстранява пяна, да се прави запръжка....
Грешките при готвене на месоГрешка номер 5 - Грешка при избора на техника на готвене
Коя техника на готвене е най-подходяща, зависи от това от кое животно идва месото....
Кои са бананите за готвене?Бананите са сред най-масово консумираните плодове навсякъде по света. Освен пресни или добавени към любимия Ви десерт, те могат да бъдат използвани и при приготвянето на различни супи, яхнии и основни ястия.
Колкото...
Съвети за готвене със солТака че, или трябва да солите месото известно време преди готвене или непосредствено преди готвене.
Колко сол?
Ако една рецепта просто заявява "сол на вкус", може да се чудите какво е идеалното количество....