Gotvach.bg»Статии»Готвене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Готвене

Търсиш информация за Готвене? Разгледай последните ни публикации и статии за Готвене.
Японски методи за готвенеЯпонски методи за готвене
За разлика от познатите ни готварски книги японските подчертават методите на готвене, а не рецепти; техники, а не съставки....
Здравословно готвене със зърнаЗдравословно готвене със зърна
Цялозърнестият ечемик включва и триците и отнема повече време за готвене. Можете да добавяте ечемик към супи вместо фиде, като оставете да къкри за времето, посочено на опаковката....
Готвене на боб МунгГотвене на боб Мунг
Боб Мунг е традиционна източноазиатска бобова култура. Характерен за него е лекият орехов привкус. Може да се консумира самостоятелно, но и да се добавя в различни ястия – супи, яхнии, пюрета, или да се използва като гарнитура...
Готвене на смилянски бобГотвене на смилянски боб
Кралят на любимата култура у нас – бобът, несъмнено е Смилянският боб. Той се готви по стара родопска рецепта. Истинският Смилянски боб се отглежда в с. Смилян. На пазара обаче с името Смилянски боб се обозначават и култури...
Здравословно готвене на параЗдравословно готвене на пара
Въпреки гореизброените предимства, се намират скептици, според които този начин на готвене прави ястията блудкави и безвкусни. Дали това е така, или готвенето на пара си има своите тънкости?...
Готвене в йенско стъклоГотвене в йенско стъкло
Йенското стъкло не поема миризмата на храната, дори в него да готвите риба, затова след готвене почистването на съда е много лесно....
Нисковъглехидратно готвене с тикваНисковъглехидратно готвене с тиква
Избор За готвене е най-добре за вземете тиква тежка за размера си. По-светлите са по-сухи, с по-голяма дупка по средата....
Тънкости при готвене на мусакаТънкости при готвене на мусака
1
На първо място продуктите, с които готвите, трябва да бъдат качествени. Без съмнение това е критерий, който важи за всяка една гозба, за да бъде сполучлива....
Тънкости за готвене в гювечТънкости за готвене в гювеч
Какъв по-добър метод от готвенето в гювеч? Това е бърз, лесен и полезен начин за приготвянето на ястията. Не е нужно да се стои край печката, да се разбърква или отстранява пяна, да се прави запръжка....
Съвети за готвене със солСъвети за готвене със сол
Така че, или трябва да солите месото известно време преди готвене или непосредствено преди готвене. Колко сол? Ако една рецепта просто заявява "сол на вкус", може да се чудите какво е идеалното количество....
Заместители на алкохола при готвенеЗаместители на алкохола при готвене
Алкохолът, независимо дали е вино, бренди или някакъв друг вид, е често срещан в много рецепти за готвене. Той подобрява вкуса и често му добавя нотка изисканост....
Правилата за наистина здравословно готвенеПравилата за наистина здравословно готвене
1
Гответе с пълнозърнести храни. Опитайте нещо ново. Научете се да готвите с киноа, лимец или кускус, така че да можете да си починете от ориз и макаронени изделия. 4....
Грешките при готвене на месоГрешките при готвене на месо
Грешка номер 5 - Грешка при избора на техника на готвене Коя техника на готвене е най-подходяща, зависи от това от кое животно идва месото....
Алтернатива на олиото за готвенеАлтернатива на олиото за готвене
Може да се използва както за готвене, така и за едно по-добро овкусяване на салати. В него се съдържат много малко наситени и мононаситени мазнини....
Темпура - японската техника на готвенеТемпура - японската техника на готвене
Думата темпура означава техника на готвене в японката кухня. По-точно - потапят се риба или зеленчуци в тесто и след това се пържат....
Съвети при готвене без мазнинаСъвети при готвене без мазнина
1
Ако все пак обичате мазнината за готвене, то поне залагайте на зехтин....