Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Най-шокиращите ястия с яйца, които ще ви отвратят

Най-шокиращите ястия с яйца, които ще ви отвратят

2 от 5 Снимки

2. Яйца на девствени момчета (Китай)


Повярвайте, този яйчен специалитет е почти толкова гаден, колкото и звучи. Ако отидете в дълбоката китайска провинция, като нищо може да ви предложат за ядене яйца на девствено момче. Не бъдете ужасени, а просто отвратени. В по-изостаналите китайски райони за изключителен специалитет се смятат яйцата, варени в урината на момчета на 10 или по-малко години. Яйцата първо се варят с черупките, а след това се обелват и се варят отново за 5 минути в същата течност. Местните жители смятат, че сготвените по този начин яйца са изключително полезни.

Яйцата са изключително полезен продукт. Експертите препоръчват да ги ядем поне по няколко пъти седмично. Богатото им съдържание на протеини, витамини и минерали дава на организма сили да се бори с микробите, като засилва имунитета ни.

Има буквално хиляди рецепти с яйца. Обичаме ги пържени, варени, печени, бъркани, забулени и т.н. Няма човек, който да не знае поне три рецепти. Замисляли ли сте се как най-много ги обичате Вие? А мислили сте да изпробвате някоя нова рецепта, неопитвана до този момент?

В следващата галерия може да видите някои неочаквани начини за приготвяне на яйца. Те са взети от различните култури по света, които имат различна представа за това как трябва да се готвят.

Почти със сигурност обаче смятаме, че няма да се опитвате да ги готвите по някои от тези рецепти. Поне ще видите, че дори и да не можете да сготвите добре яйцата си, някъде по света ще приемат кулинарния ви провал за връх в готварското изкуство.

Така че без повече приказки вижте най-шокиращите яйчени ястия по света.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати