Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Най-шокиращите ястия с яйца, които ще ви отвратят

Най-шокиращите ястия с яйца, които ще ви отвратят

1 от 5 Снимки
Най-шокиращите ястия с яйца, които ще ви отвратят
Снимка: Pinterest

1. Вековните яйца (Китай)


Случвало ли ви се е да забравите яйцата прекалено дълго в хладилника и след това да ги изхвърлите, като видите, че са развалени. Това не може да се случи в Китай. Там има деликатес, наречен вековното яйце. Представлява тъмнокафяво яйце, покрито със зелен мъх и имащо специфична миризма на…развалено яйце. Китайците приготвят този техен специалитет от патешки или пъдпъдъчи яйца. Продуктът се консервира в смес от глина, сол, варовик и оризови листа в продължение на няколко месеца. След този период яйцата се изваждат, обелват и консумират. Силната миризма идва от високото съдържание на сяра и амоняк.
Голям и дълбок тиган с червена дръжка - 28 см
Качество без компромис:
Голям и дълбок тиган с червена дръжка - 28 см
65.00 лв.

Яйцата са изключително полезен продукт. Експертите препоръчват да ги ядем поне по няколко пъти седмично. Богатото им съдържание на протеини, витамини и минерали дава на организма сили да се бори с микробите, като засилва имунитета ни.

Има буквално хиляди рецепти с яйца. Обичаме ги пържени, варени, печени, бъркани, забулени и т.н. Няма човек, който да не знае поне три рецепти. Замисляли ли сте се как най-много ги обичате Вие? А мислили сте да изпробвате някоя нова рецепта, неопитвана до този момент?

В следващата галерия може да видите някои неочаквани начини за приготвяне на яйца. Те са взети от различните култури по света, които имат различна представа за това как трябва да се готвят.

Почти със сигурност обаче смятаме, че няма да се опитвате да ги готвите по някои от тези рецепти. Поне ще видите, че дори и да не можете да сготвите добре яйцата си, някъде по света ще приемат кулинарния ви провал за връх в готварското изкуство.

Така че без повече приказки вижте най-шокиращите яйчени ястия по света.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен