Да приготвите собствена лавандулова захар, е толкова лесно и ще откриете, че винаги е възможно да запазите бурканче от нея под ръка. Дръжте я в шкафа, за да добавите към напитки (опитайте в лимонада или чай) или печени десерти.
Тази домашно приготвена захарна смес е съставена само от 2 продукта: кристална захар и сушена лавандула. Отнема само няколко минути и ще бъдете възнаградени с чудесно ароматизирана захар с лек лавандулов вкус.
Единствено не е препоръчителна за десерти, които изискват варене на захарен сироп.
Какво ви е нужно:
1 с.л. изсушена лавандула
2 ч.ч. захар
Как да я приготвим:
Сложете лавандулата в блендер и го пуснете за 10-15 секунди, за да може тя да стане на възможно най-малки парчета. Добавете 1 чаша захар и добре разбийте в блендера в продължение на 15-20 секунди, докато лавандулата едновременно се смели фино и се смеси със захарта.
Добре е да прибавяте захарта на части.
Съхранявайте захарта от лавандула в херметически затворен контейнер при стайна температура и до 6 месеца.
Оттук нататък само въображението ви може да ви бъде граница в това за какво ще я използвате. Вариантите са много: за подслаждане на чая ви, смесена в тестото за кифли или торти или в захарни бисквитки.
Към каквото и да я прибавите, тя ще донесе приятен и фин аромат, с който ще впечатлите и най-капризния си гост.
Коментари