Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Тази лавандулова захар ще накара печивата и напитките ви да разцъфнат

Тази лавандулова захар ще накара печивата и напитките ви да разцъфнат

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
456
Тази лавандулова захар ще накара печивата и напитките ви да разцъфнат
Снимка: Pinterest
Комплект ножове на стойка - 5 броя
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект ножове на стойка - 5 броя
55.00 лв.

Да приготвите собствена лавандулова захар, е толкова лесно и ще откриете, че винаги е възможно да запазите бурканче от нея под ръка. Дръжте я в шкафа, за да добавите към напитки (опитайте в лимонада или чай) или печени десерти.

Тази домашно приготвена захарна смес е съставена само от 2 продукта: кристална захар и сушена лавандула. Отнема само няколко минути и ще бъдете възнаградени с чудесно ароматизирана захар с лек лавандулов вкус.

Единствено не е препоръчителна за десерти, които изискват варене на захарен сироп.

Какво ви е нужно:

1 с.л. изсушена лавандула

2 ч.ч. захар

Как да я приготвим:

Сложете лавандулата в блендер и го пуснете за 10-15 секунди, за да може тя да стане на възможно най-малки парчета. Добавете 1 чаша захар и добре разбийте в блендера в продължение на 15-20 секунди, докато лавандулата едновременно се смели фино и се смеси със захарта.

Добре е да прибавяте захарта на части.

Съхранявайте захарта от лавандула в херметически затворен контейнер при стайна температура и до 6 месеца.

Оттук нататък само въображението ви може да ви бъде граница в това за какво ще я използвате. Вариантите са много: за подслаждане на чая ви, смесена в тестото за кифли или торти или в захарни бисквитки.

Към каквото и да я прибавите, тя ще донесе приятен и фин аромат, с който ще впечатлите и най-капризния си гост.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен