gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Яжте шоколад всеки ден, за да сте здрави!

Яжте шоколад всеки ден, за да сте здрави!

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k2k
Яжте шоколад всеки ден, за да сте здрави!
Тенджера за спагети с двойно дъно - 6 литра
Качество без компромис:
Тенджера за спагети с двойно дъно - 6 литра
115.00 лв.
Виж ››

Всекидневната консумация на шоколад е не само полезна, но и задължителна. Учени препоръчаха всекидневната му употреба заради полезните му свойства.

Ползите от изкушението се оказаха повече от очакваното. Според изследванията именно шоколадът е идеално средство за достигане на дълголетие. Освен това какаото, което се съдържа в шоколада, може не само да стабилизира производството на хормона на удоволствието допамин, но и притежава почти същите свойства като тези на витамините.

Една от най-големите тайни на шоколада се крие именно в какаото. Оказва се, че то е източник на минерали и други необходими за организма вещества, включително магнезий.

Подобно оптимално съдържание допринася за поддържане здравината на костите и за релаксация на мускулите. Желязото в шоколада допринася за поддържане производството на еритроцити, а цинкът спомага на клетките да се обновят.

Яжте шоколад всеки ден, за да сте здрави!

Антиоксидантите в шоколада са повече, отколкото в който и да било друг хранителен продукт. Сред важните свойства на какаото е още способността да се повиши нивото на фенилетиламините – вещества, използвани като основа за всички невромедиатори.

Тяхното стабилно ниво е пряко свързано с остротата на ума и позволява да се съхранят когнитивните способности и младостта на главния мозък. Всичко това ни води към един извод – яжте шоколад всеки ден, за да сте здрави!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest