На вредата и ползите от микровълновите печки се говори отдавна. Ново изследване показа колко е лесно заради тях да хванем куп смъртоносни болести.
Диабет, затлъстяване, онкологични заболявания, дори безплодие – това са само част от нещата, до които може да доведе нагряването на храната в микровълновата фурна. В това са напълно убедени индийски учени, които проведоха интересно проучване.
В хода на новото изследване учените разкриха шокиращата истина за увреждането на микровълновата печка. Обичайното загряване на храна в този електроуред може да причини сериозни увреждания на здравето.
Като най-опасно при използването на микровълновата печка се очертава загряването на храната в пластмасови контейнери. Претоплянето ѝ в тях води до проблеми с кръвното налягане, увеличава риска от безплодие, диабет, затлъстяване и рак. Причината е, че пластмасовите съдове, под въздействието на вълните, излъчвани от микровълнова печка, отделят опасни химикали.
Спасение, за щастие, има. Откажете се от използването на микровълнови фурни и загрявайте храната в печка в тиган или тенджера. Така тя ще е отново полезна и вкусна.
Коментари