Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Топ 14 на най-добрите храни за растеж на косата

Топ 14 на най-добрите храни за растеж на косата

4 от 14 Снимки

4. Риби, богати на Омега-3 мастни киселини


Сьомгата, херинга и скумрията са класифицирани като мазни риби, тъй като те са богат източник на омега-3 мастни киселини. Тази добра мазнина е свързана с растежа на косата, а също така и с общото здраве на организма.
Едно проучване на 120 жени установи, че приемането на омега-3 и омега-6, както и антиоксиданти, спомага за намаляване на косопада и увеличава плътността на косъма.

Много от нас се стремят към силна, здрава, блестяща коса. Може би добре знаете, че има някои храни, които подпомагат растежа на косата. Включвайки ги в ежедневния си хранителен режим, вие ще дадете мощен тласък здраве на вашата грива.

Косата расте с около 1.25 см на месец и 15 см годишно, но този темп на растеж може да бъде засегнат от различни фактори като например генетика, възраст, здраве и хранене.

Лошите хранителни навици могат причинят косопад, но яденето на балансирана храна, богата на хранителни вещества, може да помогне на косата Ви да расте.

На вашето внимание събрахме 14 от най-добрите храни за растежа на косата, които може да видите в нашата галерия. Всички те са полезни и ще окажат ползотворен ефект върху цялото ви тяло и визия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати