Приемане на вода за детоксикация

Приемане на вода за детоксикация

Детоксирането е тенденция, която обхвана последните години. Но какво всъщност означава това и как питейната вода може да ви помогне в усилията ви да сте по-здрави? Ще стигнем до тези въпроси, но първо - урок по история.

Детоксирането датира от няколко хиляди години към римската, гръцката и индианската култура. Методите им може да са най-различни, но целта е била същата: да се очистят токсините и лошите неща от тялото им. Целта била цялостното здраве и все още е.

Днес не можете да влезете в магазин за хранителни стоки или аптека, без да видите десетки детокс продукти, гарантиращи да избавите тялото си от нежелани елементи. Въпреки това един от най-добрите (и най-здравословните) детоксикации е точно на една ръка разстояние - водният детокс.

Водният детокс

Водата е основен елемент от живота и е от съществено значение за доброто здраве. Пиенето на вода ежедневно е един от най-лесните начини за поддържане на здраво тяло и избягване на дехидратация и умора. Освен това има множество други ползи за здравето.

Ако искате да опитате воден детокс, първото нещо, което трябва да направите, е да разработите план. Няма да е лесно, но ползите бързо се реализират, ако правите детокс с вода правилно. Целта е да увеличите приема на течности за кратък период от време, за да отделите токсините от системата си и да намалите подуването на корема. Ето няколко насоки:

Правете го за кратко

Детокс с вода

Най-добре е няколко дни. Не искате да лишавате тялото си от жизненоважни хранителни вещества. Прекаляването може да доведе до преяждане, след като детоксикацията е направена и всички ползи могат да бъдат заличени.

Пийте хладка филтрирана вода

Допълнете с плодове и зеленчуци с високо съдържание на вода. Ще получите водната полза плюс витамини и антиоксиданти в храната. Динята и зелените листни зеленчуци са чудесни за това.

Останете мотивирани

Като създадете списък с неща, които забелязвате, че се подобряват - вашата енергия, кожа, загуба на тегло и т.н. Това ще ви помогне да разберете ползите от детоксикацията и да направите всичко това полезно.

Ако все пак решите да опитате детокс, пиенето на много вода е безопасен начин да поддържате балансирано теглото си и да помогнете за изхвърлянето на всички нежелателни вещества и токсини от тялото си.

Токсините?

Какви са тези страховити неща, които сякаш нахлуват в тялото ни?

Токсините всъщност са нормална част от тялото ви. Червата изхвърлят токсините от храносмилателната система, а черният дроб помага да се изчисти пътят за функциониране на другите органи и да се избавят от тези нежелани токсини. Вашето тяло всъщност е в състояние да се детоксикира по естествен начин с използването на дробовете, черния дроб и бъбреците.

Проблемът решен?

Не съвсем... Когато телата ни са бомбардирани с непознати токсини, произвеждат твърде много токсини или не елиминират ефективно токсините. Те се натрупват и могат да причинят здравословни проблеми. Тогава е време за детоксикационна програма - подпомагане на естествения процес на елиминирането им и предотвратяване на ежедневното им натрупване.

Кафе, чай, спиртни напитки, сода и други захарни напитки причиняват повече проблеми от високата кръвна захар. На тялото ви е необходимо повече вода, за да отмие тези течности от тялото ви. Много от тези напитки съдържат неестествени съставки, които се добавят към токсините, които телата ни трябва да ни помогнат да изхвърлим.

Как водата помага за премахване на токсините?

Тя отделя токсините и отпадъците от тялото и транспортира хранителни вещества до мястото, където са необходими. Без вода съдържанието на дебелото ви черво може да изсъхне и да се залепи, в крайна сметка да причини запек. Водата е естествен лубрикант, който омекотява изпражненията и подпомага евакуацията на червата.

Нашата бъбречна система е уникална по своите филтриращи възможности и напълно зависи от водата, за да може тя да работи. Бъбреците премахват отпадните продукти от кръвта, елиминират токсичните вещества в урината и получават водоразтворими токсини от черния дроб за преработка. Те филтрират обемни количества кръв всеки ден и по този начин поддържат водния баланс на организма и отделят токсините и излишната течност през пикочния мехур. Ежедневният прием на течности е от съществено значение за функционирането на нашите тела.

Опитайте се да пиете осем до десет чаши чиста вода на ден. Не е трудно... три до четири чаши във всяка част на деня и сте приключили! Можете дори да опитате стайна температура за стартиране и след това следобед да преминете към ледена вода. Можете дори да добавите няколко резена лимон или да изцедите малко лимон във водата си, за да добавите малко вкус. Тази детокс напитка има и друга полза, тъй като лимоните съдържат високо съдържание на киселини, което помага на храносмилателната система да се движи.

Мислете, че всичко, което трябва да направите, е просто да пиете водата?

Вода за детокс

Водата е полезна и външно: баните и сауните могат да помогнат за детоксикацията. Топлата вода увеличава притока на кръв и капилярното действие близо до повърхността на кожата, причинявайки по-бързо отделяне на токсини. Топлината също увеличава изпотяването и отваря порите. Не забравяйте да се къпете в чиста вода и имайте предвид, че горещата вода и детоксикационният ефект могат да причинят виене на свят.

Също така има редица вещества, които можете да добавите към ваната си, за да подпомогнете процеса на детоксикация. Упражненията също са отличен начин да накарате червата си да се движат, за да отделяте токсини. Упражнението помага да се намали времето, необходимо за преминаване на храната през дебелото черво, което ще премахне твърди изпражнения, които са по-трудни за преминаване. Аеробните упражнения ускоряват дишането и сърдечната честота.

Не е зле да добавите някои соли за баня, които да ви помогнат да направите процеса на детоксикация с вода по-приятен!

Ако сте жадни, пийте вода вместо онези сладки напитки, с които толкова сме свикнали. Водата е начин номер едно за поддържане на здравето и извеждане на токсините от тялото ни. Нека започнем да проправяме път към здравословен и щастлив начин на живот!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати