gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Камилско мляко - ползи и приложение

Камилско мляко - ползи и приложение

Камилско мляко - ползи и приложение
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
11.00 лв.
Виж ››

Камилското мляко не се отличава много от кравето. Една от разликите е в оттенъка като кравето има жълтеникав цвят, а камилското е по-бяло като чист сняг. Именно затова е много трудно да се направи от изкуствени ингредиенти.

При добавянето на вода в него то веднага губи полезните си свойства и получава жълтеникав оттенък. Това веднага ще издаде недобросъвестните търговци, които не продават чисто камилско мляко.

Имайте предвид, че ако е свежо, то има рязък специфичен аромат. Свойствата на вкуса на камилското мляко също са малко по-различни, но въпреки това е доста приятно и прилича на кравето.

Вкусът може леко да се променя в зависимост от това с какво се е хранила камилата в последните 15 дни, както и дали е пила много вода. На ден едно животно дава от 5 до 15 литра мляко.

Състав и калоричност на напитката

Полезните свойства на камилското мляко се обуславят от неговия необикновен състав. В него се съдържат три пъти повече витамин C в сравнение с другите млека.

Камилско мляко
Снимка: Johntyman

В горещите страни плодовете и зеленчуците обикновено са дефицит. В тези райони именно камилското мляко помага на жителите да компенсират недостига на различни хранителни вещества.

То е богато и на витамините К, А, D, Е, В. Концентрацията на желязо в него е на 10 пъти повече в сравнение с кравето, а освен това ползата от неговите свойства е много по-голяма.

Ползи от камилското мляко

Уникалността на тази напитка се крие в нейните полезни свойства. На първо място, самият химичен състав на млякото е много по-полезен. Освен това тези животни се хранят с така наречените камилски тръни, които са много питателни и имат множество полезни свойства, а и също така често се използват в народната медицина при лечението на различни заболявания.

Заболявания, при които камилското мляко е полезно:

- Захарен диабет;

- Профилактика на рака;

- Положително влияние върху сърдечно-съдовата система;

- Лечение на хепатит;

- Укрепване на имунитета;

- Профилактика на автоимунни заболявания;

- При хранителни алергии;

- При болест на Алцхаймер;

- В козметологията.

Ползите от камилското мляко е вече отдавна известна на Запад. Всяка година неговата консумация се увеличава именно поради множеството полезни свойства.

Ако никога досега не сте опитвали тази полезна напитка, то сега е време да го направите и сами да се убедите в полезните свойства на това мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати