Приложения на банановите обелки

Приложения на банановите обелки

В България са много популярни съветите на баба как да се използва ефективно лук, мед или ракия и тези съвети се предават от поколение на поколение.

В южните страни пък са разработени много традиции как се използва банановата кора в ежедневието, в градината и за доброто на нашето здраве.

Ето и някои съвети за използване на кора от банан.

1. Избелване на зъбите с бананови обелки

Оказва се, че с помощта на бананова кора можете успешно да избелите зъбите си у дома. Всеки път, след като измиете с паста зъбите, разтрийте повърхността им с меката страна на банановата кора за 1-2 мин - така ще отстраним петна от емайла и ще неутрализираме потенциалната вреда от химикалите в пастата за зъби. Ефектът се постига благодарение на високата концентрация на полезни за зъбите минерали в банановата кора.

2. Здравословна отвара от бананови кори

Факт е, че банановите кори съдържат много витамини и хранителни вещества - време е да използваме това за здравето си. Използваме бананови кори, за да увеличим хранителната стойност на сока или пюрето, което сме приготвили. За целта сварете обелката във вряща вода за 10 минути, извадете я и оставете бульона да изстине. Добавете го на вкус в любимия си сок, компот или пюре - толкова е просто.

Бананови обелки

3. Подобряване на състоянието на кожата

Масажирайте кожата на лицето с парче кора от зрели банани, опитвайки се да втриете съдържанието на меката страна в нея. Такъв масаж може да се прави веднъж на няколко дни. Натуралните плодови киселини и хранителни вещества, които се съдържат в банана, нежно ексфолират кожата като пилинг, подхранват, овлажняват и придават мекота и сияние. Някои дори забелязват намаляване на бръчките при такъв редовен ритуал.

4. Защитете растенията от листни въшки

За целта вземете няколко малки парчета от зрели банани и поставете директно под повърхността на почвата около градински растения, които често страдат от листни въшки. Малките градински вредители не обичат газовете, които банановите кори отделят при разлагането им, така че те ще тръгнат да търсят по-подходящо жилище. Уверете се, че използвате само няколко парчета от корите за това, тъй като повече може да привлече оси, гризачи и други големи вредители в търсене на сладка закуска.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати