Кои плодове повишават фертилитета при жените

Кои плодове повишават фертилитета при жените

Думата фертилитет или фертилност означава естествената способност на тялото за зачеване на потомство. Или казано с прости думи, това е способността за лесно забременяване или плодовитостта, ако се отнася за жените.

Отдавна се смята, че обилната храна е благоприятна за раждането на нов живот, но наистина ли храната ни прави плодовити? Връзката между това, което ядем, и способността ни да се възпроизвеждаме е обект на фолклорно, религиозно и медицинско наблюдение от хилядолетия. А за много потенциални родители това е много важен въпрос. Ако трябва да сме честни, учените все още не са измислили ефективни диети за зачеване. Има обаче съвети, базирани на опита и предавани от поколение на поколение. Слуховете твърдят, че всички те работят и гарантират ранно зачеване.

Според някои наблюдения, увеличаването на въглехидратите в диетата дава на жените по-добър енергиен баланс - тогава те вероятно овулират по-често и съответно имат по-висока фертилност. Наличието на големи количества витамин С подпомага овулацията и усвояването на желязото. Фолиевата киселина играе голяма роля както за зачеването, така и за развитието на ембриона. Тази благоприятна комбинация от полезни вещества се среща в най-висока степен в плодовете. Затова консумацията им се счита за добър стимулант на женската плодовитост.

Кои са препоръчителните плодове за повишаване на фертилитета?

Цитрусови плодове

Портокали, мандарини, лимони, грейпфрути, помело – всички те са с високо съдържание на витамин С. Освен, че стимулира овулацията, витаминът е силен антиоксидант, който пречиства тялото от токсини и повишава имунитета. Добър източник са и на фолиева киселина.

Нар

Освен витамин С, съдържа други антиоксинданти и добро количество желязо, което е от голямо значение за бъдещата майка. Освен това подобрява качеството на спермата при мъжете, подобрява кръвообращението и повишава либидото на двата пола.

Ягоди

Ягодите повишават фертилитета

Освен че съдържат витамин С, който стимулира овулацията, те повишават и либидото на двата пола. Така че, хапвайки ягоди след романтична вечеря, имате голям шанс за забременяване.

Горски плодове

Малини, боровинки, къпини – съдържат изключително много антиоксиданти, включително и витамин С. Помагат на тялото да обнови клетките си, което важи и за репродуктивната система. Чудесни плодове за висок фертилитет.

Банани

Богати на калий и витамин В, те подхранват мускулите и подобряват производството на полови хормони.

Череши

Изключителен източник на фолиева киселина, добър източник на витамин С и желязо. Освен това са богати на много съставки, които укрепват общото здраве и пречистват тялото. Препоръчват се както преди зачеване, така и по време на бременността.

Авокадо

Авокадо за висок фертилитет

Витамин Е (токоферол), който е в добро количество в авокадото има репутацията, че помага да се имплантира яйцеклетка в матката.

Кайсии

Съдържат големи количества желязо, което е от голямо значение по време на зачеване и бременност.

Диня

Тя е богата цинк, който подобрява качеството на яйцеклетките. Освен това пречиства организма от натрупаните токсини.

Ананас

Източник на манган, който също подпомага забременяването. Добър източник на витамин С и фолиева киселина.

Ябълки

Освен че са богат източник на витамин С, всеизвестна е и цялостната им полза за здравето и пречистването на организма.

Като цяло, всички плодове са изключително полезни за жените, които планират бременност. Те съдържат цялата полезна гама от витамини, минерали, фибри, антиоксиданти, големи количества витамин С и фолиева киселина. Освен това, захарите в плодовете се усвояват лесно и носят енергия, без да обременяват организма както при сладкишите. Те са просто и необходимо средство за високото качество на яйцеклетките и нормалната овулация, както и за нормалното развитие на плода при вече бременните жени.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати