gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Храните, които не бива да ядем, щом навършим 30

Храните, които не бива да ядем, щом навършим 30

Храните, които не бива да ядем, щом навършим 30

Всички знаят, че изборът на хранителна диета зависи от възрастта най-непред. Обикновено обаче при избор на меню се предвижда храна за малки деца, която е строго разделена по възраст на детето и такава за възрастни, където това разграничение отсъства и се дава превес на здравословното състояние на човека, тоест има диета за болни от различни заболявания и свободно хранене за здравите индивиди.

Внимателното отношение към храната се препоръчва отново за старите хора.

Цялата активна възраст, обхващаща огромна част от живота на индивида, не е засегната от препоръки за храненето, още по-малко от забрани за някои храни.

Дана Лий Смит, специалист по хранене, е от малкото запознати, споменаващи

Храните, които не е добре да присъстват в менюто на хора над 30-годишна възраст.

И това е независимо от добрия им здравен статус. Тя говори за храни, които са забранени едва ли не след преминаване на тази възрастова бариера.

На първо място, препоръката засяга подсладеното кисело мляко заради огромното съдържание на захар. В това число спадат тортите, мъфините и различните видове сладки тестени закуски.

Храните, които не бива да ядем, щом навършим 30

Не бива да се подминават и сладките напитки. Всички сладки безалкохолни напитки имат в съдържанието си оцветители, потенциални причинители на рак, а захарта е основен компонент в тях.

За голямо съжаление на любителите на вкусно месо то също попада в този списък. Става въпрос за добре опечено месо с апетитна коричка, както и месни продукти като саламите, бекон и друго преработено месо.

Като вредни храни са посочени соевите сосове и тези от сирена, маргаринът, продуктите от бяло брашно - хляб, гевреци и други.

Продукти, в които са вложени много консерванти, е добре да се избягват, независимо от произхода на суровината. Айскафетата, вегетарианските бургери, хотдогът, консервираните плодове и храни също са табу след навършване на 30 години.

Според диетолога коктейлите и бирата не са добра идея, тъй като алкохолът е способен да причинява безсъние, а той пък засилва усещането за глад на следващия ден, за да може тялото да навакса енергията, която му липсва следствие на недостатъчния сън.

Безсънието се отразява пагубно и на външния вид, особено на кожата, която губи еластичността си, дехидратира се и се появяват бръчки, увиснали клепачи и тъмни кръгове под очите.

Ако вредните храни се премахнат, специалистът по хранене смята, че това ще гарантира грациозно остаряване, както и запазване на добрата форма дълго след напредване на годините.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати