Чушки и гъби предпазват от грип

Чушки и Гъби
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
7.99 лв.
Виж ››

Грипът може да бъде избегнат, ако засилите имунната си система през зимата с консумацията на определени продукти. Те също така помагат и за по-бързо оздравяване при грип.

Медът е известен с антибактериалните си свойства. Той съдържа витамини, минерали, аминокиселини и антиоксиданти, което го прави прекрасно средство при лечението и профилактиката на настинка и грип.

Натуралният шоколад също се препоръчва по време на грип. Той укрепва имунната система заради високото съдържание на какао, което помага за по-доброто функциониране на клетките на Т-лимфоцитите, които са важна част от имунната система.

Пилешката супа е известна от векове като едно от най-полезните средства при лечение на настинки. Тя съдържа съединения на сяра, които защитават организма от инфекции.

Сладките червени чушки са богати на витамин С. Те съдържат ценното вещество в два пъти по-голямо количество, отколкото лимонът и портокалът. Яжте ги сурови или сготвени.

Ако вече сте хванали грип, пийте постоянно чай, по възможност билков. Така ще запълните запасите на организма от течности, което ще ви помогне по-лесно да се отървете от вируса.

Моркови

Гъбите често са недооценени, макар че са много полезен продукт. Те съдържат две много силни вещества в борбата с грипа – селен и бета-глюкан.

Селенът е мощен антиоксидант, който помага на белите кръвни телца да изработват цитокини, произвеждащи молекули, които повишават имунитета.

Бета-глюканът има антимикробни свойства, като позволява на клетките да издирят и да унищожат инфекцията още преди тя да се е разпространила в тялото.

Киселото мляко е прекрасно профилактично средство, което повишава имунитета. Полезните бактерии в него покриват стените на стомаха и усложняват нахълтването на микроби. Но ако имате запушен нос, избягвайте млечните продукти, те засилват изработката на секрет.

Джинджифиловият чай ще ви помогне да прочистите носа и гърлото си, а чесънът заради повишеното съдържание на селен, витамин С и витамин В6 унищожава вирусите.

Морковите, тиквата, кайсиите, пъпешът и сладките картофи съдържат бета-каротин, който повишава имунитета и поддържа лигавиците в перфектно състояние.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати