gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Късната вечеря разболява

Късната вечеря разболява

Късната вечеря разболява
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл-23%
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
17.00 лв.
Виж ››

Едва ли е тайна за вас, че обилната вечеря преди сън е изключително вредна и е прекия път към най-различни заболявания. Предназначението на храната на първо място е да дава строителен материал за нашите тъкани и да снабдява организма с енергия.

За съжаление в менюто на съвременния човек преобладават лесно усвояваните въглехидрати. Те бързо се разграждат в кръвта и повишават нивото на кръвната ни захар.

Ако след хранене човек се движи, цялата тази захар се усвоява от мускулите. Но ако след обилната вечеря човек си легне, заспиват и мускулите.

Какво означава това? Че глюкозата постъпва в черния дроб, където под въздействието на ферментите се превръща в мазнини.

Тези мазнини се разпределят по целия организъм и се наслагват в различни части на тялото. След което обаче предизвикват така омразното на жените затлъстяване.

Последствията за организма от него не са никак здравословни. Възникват заболявания като захарен диабет, хипертония, атеросклероза.

Работещите хора обръщат малко внимание на режима на своето хранене. Сутрин на повечето от тях не им се яде, а и не могат да отделят време. Обядът също не се състои от пълноценната за организма храна. А вечер у дома се хранят обилно и до насита. И заспиват.

Късната вечеря разболява

Какво се случва след това? Дванадесетопръстникът, в който има твърде много храна вече не произвежда веществата, необходими за придвижването на храната по стомашно-чревния тракт. Така вечерята остава с нас до сутринта!

Дванадесетопръстникът спи, но в останалите органи е възникнал проблем - храната подава сигнал на жлъчката, че тя трябва да започне изработването на секрет за преработката на храната.

Събужда се и задстомашната жлеза, която започва да произвежда ферменти, разграждащи белтъчините, мазнините и въглехидратите. Така късната вечеря води и до влошаване на съня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати