Митове за алкохола

Пиене на Вино
Комплект от 3 японски ножа с калъф за носене
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 японски ножа с калъф за носене
79.00 лв.
Виж ››

С алкохола са свързани много митове. И един от тях е, че алкохолът има затоплящ ефект. Това е вярно, но не съвсем. Когато човек е лежал в снега, например, помагат петдесет грама водка или коняк, защото разширяват кръвоносните съдове.

Появява се усещане за топлина, но то е измамно, тъй като се засилва и топлообменът и организмът започва да изстива още по-бързо. Но човек има чувството, че всичко е наред.

Алкохолът усилва апетита. Това е вярно само по отношение на концентратите, и то в малки дози, не повече от двадесет грама. Те въздействат върху центъра на ситостта и го активират.

Този процес отнема 20 минути. Така че пийте аперитива си около половин час преди хранене, за да усетите наистина вълчи апетит. Имайте предвид обаче, че алкохол не се пие на гладно, защото можа да развиете гастрит.

Алкохолът намалява стреса. Уморените хора се опитват често да повдигнат настроението си с помощта на алкохола. Но често те го правят съвсем не както трябва.

Вина

Само малката доза – двадесет грама концентрат или половин чаша вино намаляват напрежението и тонизират. По-голямата доза усилва умората, появява се депресия.

Алкохолът повишава работоспособността. Много хора смятат, че под въздействието на алкохола работят по-бързо и по-леко. Това усещане обаче е прекалено субективно, макар отново да става въпрос за малки дози алкохол.

Малките дози при някои хора провокират бързина на мисловните и двигателните реакции. Но те често са напълно погрешни, а алкохолът и в малки дози намалява концентрацията и вниманието.

Алкохолът е лек за възпалено гърло. Смята се, че алкохолът преборва настинката и възпаленото гърло. Ефектът е обратен. Алкохолът не укрепва имунитета, а от лечението с него възпаленото гърло започва да боли повече. Единствено греяното вино е ценен помощник при това състояние.

Алкохолът не е калоричен. Това е тотален мит, защото всеки алкохол е силно калоричен. Много жени броят като луди калориите, които получават с храната си, но изобщо не се сещат за алкохола. Виното не се отразява зле на външността, защото в него има бързоизгарящи въглехидрати.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати