За красива кожа – хапвайте повече моркови

За красива кожа – хапвайте повече моркови

Ако тялото ви изпитва недостиг от витамин А, най-добрият начин, по който да си набавите необходимата доза, е редовната консумация на морковен сок. Той се счита за най-големият източник на ценната субстанция, наричана още витаминът на красотата.

Честата консумация на моркови изключва ирационалните опасения от променяне на цвета на кожата. Скорошни експерименти наскоро доказаха, че консумацията на хрупкавото растение дори и в прекомерни количества по никакъв начин не променя естествения цветови нюанс на кожата ви.

Екстрактът от оранжевия зеленчук бързо се усвоява от организма.

За красива кожа – хапвайте повече моркови

Освен витамин А, морковите съдържат и голямо количество витамин В, С и К.

Установено е, че сухата кожа, псориазис, дерматитът и други кожни възпаления възникват в резултат на недостиг в организма на определени елементи, които се съдържат именно в морковите.

Същото важи и за някои очни болести. Когато е приготвен от пресни моркови, сокът е богат на алкални елементи натрий и калий. Освен това съдържа и много калций, полезен не само за костната система, но и за еластичността на кожата.

За красива кожа – хапвайте повече моркови

В състава на свежите моркови влизат още магнезий и желязо, които заедно с фосфора, сярата и силиция имат отлично въздействие върху цялостното състояние на целия организъм.

Сокът от моркови помага още и при физическа и психическа умора. Той има благотворен ефект и върху нервната система.

Специалисти препоръчват горещо редовната консумация на оранжевия зеленчук или сокът от него след боледуване от хепатит, против анемия, атеросклероза, смущения в зрението, бъбречно-каменна болест и др.

Дневно с лечебна цел трябва да се приема 400-500 мл сок, по равно сутрин и вечер, твърдят природните лечители. Екстрактът се получава от 2 килограма пресни моркови.

Морковеният сок се комбинира най-добре със сок от цвекло и краставици (при проблеми с черния дроб), целина и маруля (при проблеми и болести на бъбреците), маруля и спанак (при атеросклероза), глухарче и ряпа (при диабет). При високо кръвно налягане може да се приема микс от морковен и спаначен сок.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Пламен*
Пламен*
25.11.2011 21:08
Много ми помогна тая информация мисля от утре само на моркови да мина мерси
0
0