Как да намалите апетита

Как да намалите апетита

В последно време усещате ли се, че имате зверски апетит? За да го намалите, диетолозите съветват 10-15 минути преди основното хранене да се консумира чаша мляко със сухар или малка филийка пълнозърнест хляб, чаша чай с малко извара, мляко с кафе.

Може просто да изпиете и чаша топла вода, но това трябва да става бавно, без да се бърза.

Пресните плодове могат да се ядат половин час преди хранене. В този случай те ще намалят апетита. Ако приемате плодове 1-1. часа преди ядене, ще увеличите апетита си.

След като сте се нахранили, няма никакъв смисъл от употребата на плодове – поне що се отнася до ограничаване на апетита, защото в организма започват процесите на преработване на храната.

Душът или топлата вана преди хранене също са ефективни за намаляването на апетита.

Разходката между 20 и 30 минути дневно стимулира разграждането на мазнините и способства за извеждането на енергията от кръвта, а ако в кръвта има енергия – това означава, че потребността от храна е по-малка.

Ако искате да контролирате по-строго калориите, записвайте всичко, което изяждате. По този начин ще имате по-добър поглед върху количеството консумирана храна.

Почнете да разделяте порцията храна, която сте свикнали да изяждате, на две части.

Използвайте по-малки чинии с не повече от 200 грама вместимост, като порциите в тях трябва да са например: месо - колкото юмрук, гарнитура – 2 юмрука.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати