Вкусотии със сьомга за Новогодишната трапеза

Вкусотии със сьомга за Новогодишната трапеза

Годината на Водния Дракон трябва да се посрещне с риба. На Новогодишната трапеза трябва да има поне едно рибно ястие – ордьовър или основно, за да ви върви като по вода в годината на Водния Дракон. Въпреки, че в България рибата не е много популярна за Нова Година, Готвач.бг ще представи няколко прости и лесни рецепти със сьомга.

Пригответе салата Цезар със сьомга. Необходими са ви пет скилидки чесън, триста и петдесет грама пушена сьомга, една салата Айсберг, около сто и петдесет грама крутони, сто и петдесет грама твърд кашкавал, майонеза на вкус.

Нарежете или накъсайте салатата Айсберг на едро. Нарежете на малки парченца сьомгата, добавете я към салатата. Добавете сухарите и настъргания кашкавал.

Добавете нарязаните на ситно скилидки чесън, преди да сервирате, добавете зехтин или майонезата и разбъркайте салатата на масата, преди да я разделите между гостите.

Вкусотии със сьомга за Новогодишната трапеза

Запечете сьомга на фурна. Трябват ви парчета сьомга според броя на гостите, сокът от един лимон, сол, черен пипер, копър и магданоз на вкус.

Сьомгата се измива, натрива се със сол и черен пипер и всяко парче се поръсва с капки лимонов сок. Зелените подправки се нарязват на ситно.

Върху парчета фолио се слагат малко зелени подправки, сьомгата, намазва се рибата с малко зехтин или масло и се добавят още зелени подправки.

Сьомгата се увива във фолиото и се пече двадесет минути на предварително загрята до двеста градуса фурна. Оставяме рибата да изстине и едва тогава я вадим от фолиото.

Със сьомга се приготвя изискан новогодишен ордьовър. Необходими са ви двеста грама пушена сьомга, сто и петдесет грама сардини от консерва, сто грама заквасена сметана, четиридесет грама каперси, четиридесет грама майонеза, двадесет милилитра лимонов сок, две клонки копър, девет твърдо сварени яйца.

Яйцата се обелват е са нарязват на две надълго, вадят се жълтъците и се намачкват с майонезата. Добавят се намачканите сардини, каперсите, сол и черен пипер.

С тази смес се пълнят половинките яйца. Сто грама от сьомгата се нарязват на ситно, смесват се със сметаната и се пасират. Останалата сьомга се нарязва на ситно, смесва се с пюрето и лимоновия сок, разпределя се върху яйцата. Ордьовърът се украсява с копър и се сервира охладен.

5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати