gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как да приготвим екзотична пица

Как да приготвим екзотична пица

Нина НордНина Норд
Джедай
8262k
Как да приготвим екзотична пица
Преносима помощна бамбукова маса
Практичен аксесоар за вашия дом:
Преносима помощна бамбукова маса
70.00 лв.
Виж ››

Лесно и бързо се приготвя вкусна екзотична пица с ананас. За тестото са необходими 400 грама брашно, 200 грама масло, 250 грама заквасена сметана, две щипки сол.

За плънката са необходими 100 грама шунка, 100 грама мек салам, 6 резенчета ананас, 5 супени лъжици консервирана царевица, 1 домат, 50 г кашкавал, две щипки индийско орехче, черен пипер и сол на вкус.

Замесете тесто от пресятото брашно, омекналото масло, сметаната и солта, оформете го като топка и го оставете за половин час в хладилника. Разточете го на пласт с дебелина 7 милиметра.

Сложете тестото в тава, намазана с мазнина, като подгънете краищата нагоре. Нарежете шунката, салама и ананаса на ситно, нарежете домата на резенчета, разбъркайте всичко, добавете подправките.

Разпределете върху тестото и поръсете отгоре с настърган кашкавал. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около половин час.

Как да приготвим екзотична пица

За любителите на изисканите вкусотии е подходяща пицата с аспержи. За тестото за една пица са необходими 150 грама брашно, 75 грама масло, 1 яйце, 30 милилитра студено прясно мляко, сол.

За плънката са необходими 800 грама аспержи, 3 яйца, 3 супени лъжици настърган кашкавал, 100 милилитра прясно мляко, черен пипер и сол на вкус.

Пригответе тестото, като в пресятото брашно направите кладенче и добавите вътре нарязаното на парченца масло, след това добавите яйцето, млякото и солта и замесите тестото, а след това го оформите на топка и го оставите за половин час в хладилника.

Разточете не особено тънък пласт тесто, сложете в тава, намазана с мазнина, като оставите повдигнати ръбовете на тестото. Разпределете върху тестото предварително бланшираните аспержи, залейте ги със смес от яйца, кашкавал, мляко, сол и черен пипер. Запечете до златисто в умерена фурна.

Пица с риба и авокадо е подходяща за онези, които обичат морските дарове и екзотиката. Направете тесто, като разбъркате 250 грама брашно, 50 грама масло, 2 яйца, 25 грама мая, 2 чаени лъжички захар, 100 милилитра мляко.

Разтворете маята със захарта в леко затопленото мляко, като добавите малко брашно. След като шупне, добавете брашното, яйцата и маслото. Разточете тестото и сложете в намазана с масло тава.

За плънката са необходими 600 грама филе от риба [треска], 100 грама рачешки ролца, 70 милилитра бяло вино, 1 супена лъжица оцет, 2 супени лъжици олио, 3 плода авокадо, 1 глава лук, черен пипер, сол и щипка захар.

Рибата се сварява в 1 литър вода, като се подправя със сол, черен пипер и 1 супена лъжица оцет. Охладете и нарежете на ситно. Нарежете на ситно и лука.

Нарежете авокадото на резенчета, залейте с бялото вино и оставете за петнадесет минути. Наредете върху тестото рибата, нарязаните на две рачешки ролца, поръсете с лук.

Отгоре наредете авокадото, напръскайте с олиото и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна двадесет минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати