Полезни ли са сушените кайсии

Полезни ли са сушените кайсии

Полезни ли са сушените кайсии
Цифрова кухненска везна с формата на лъжица-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Цифрова кухненска везна с формата на лъжица
30.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Сушените кайсии са полезни за хора, които страдат от проблеми със сърцето. Те съдържат калий, фосфор, калций, желязо и витамин В5, който действа тонизиращо и спомага за бързото изгаряне на мазнините. Пет сушени кайсии осигуряват дневната норма от калций и желязо.

Основното предимство на сушените кайсии е пълната липса на мазнини и вредни за организма наситени киселини. Сушените кайсии съдържат много бета-каротин и витамин С.

Сушените кайсии се използват не само за плодови салати, но и за сосове за месо и риба.

Сушените кайсии поддържат хормоналния баланс в организма. Те предпазват от много сериозни заболявания. Сушените кайсии намаляват лошия холестерол.

Те намаляват риска от образуване на тромбове, от инфаркт и сърдечна недостатъчност, както и от други сърдечно-съдови заболявания. Сушените кайсии намаляват риска от бъбречни заболявания.

Сушени Кайсии

Те предпазват и от проблеми, свързани с щитовидната жлеза, а също така облекчават състоянието на болни от диабет. Сушените кайсии, сварени на компот, са полезен десерт за децата.

Сушените кайсии са полезни при авитаминоза. Те са добро пречистващо и диуретично средство. Редовната консумация на сушени кайсии подобрява кръвообращението.

Проблемът при сушените кайсии е, че прекаляването с тях може да доведе до стомашно разстройство и други храносмилателни проблеми. Когато избирате сушени кайсии, ориентирайте се към ярко оранжевите плодове.

Не купувайте прекалено твърди кайсии, защото не са изсушени според правилата, и не купувайте прекалено меки кайсии, защото нямат ценните качества на сушените.

Рейтинг

5 4
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
мира
мира
12.06.2013 13:39
Явно става дума за домашно сушени кайсии. Мисля, че тези, вносните от Турция, не са толкова полезни.
5
2
Нашето име
Нашето име
09.06.2013 14:43
Само да не бяхте писали „сушени кайсии“ във всяко изречение.
2
1