Хранене при полипи на дебелото черво

Хранене при полипи на дебелото черво
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
Практичен аксесоар за вашия дом:
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
48.00 лв.
Виж ››

Полипите по дебелото черво представляват доброкачествени образувания. Обикновено симптомите при тях са кървене, отделяне на слуз и чревна непроходимост. Понякога се наблюдават промени в навиците на изхождане и диария. Все пак в някои случаи полипите могат да се превърнат в злокачествени новообразувания. Именно затова навременното лечение е от изключително значение.

Според последните проучвания редовната консумация на храни, богати на фибри предпазва от образуване на полипи по дебелото черво.

Консумацията на кафяв ориз, зелени зеленчуци и сушени плодове значително намалява риска от появата на полипите. Според американски учени ползата се свежда до количеството витамини, фибри и антиоксиданти, които се съдържат в тези продукти.

Яжте кафяв ориз поне веднъж седмично, а бобови култури три пъти в седмицата. Варените зеленчуци, употребявани всеки ден намаляват риска от полипи с 24%.

Движението също е от решаващо значение при този проблем. Старайте се да се движите повече, спортувайте дори за един час седмично.

Ако вече е установено, че имате полипи можете да приемате някои продукти, които ще потиснат растежа им. Т. нар. фитоимунокоректори задържат растежа на полипите. Към тях спадат билки като бъз и бял имел. Взема се една супена лъжица смес от тях или поотделно, като се сварява с една чаена чаша вода. Приемайте по една супена лъжица три пъти на ден, преди ядене, в продължение на месец.

Хранене при полипи на дебелото черво

За повишение на имунната защита може да използвате готови комплекси от аптеката, които добре допълват микроклизмите със змийско мляко. Тези клизми се правят с една супена лъжица от змийското мляко, която се залива с чаша преварена вода. Оставя се да изстине.

Течността се вкарва в правото черво през нощта по четвърт чаша. Процедурата се прави в продължение на десет дни. В много от случаите резултатът е много добър, полипите просто изчезват. Това ще се установи, когато отидете на преглед при лекар.

Можете да разнесете полипите чрез семки на ябълки и круши. Изяждайте по 4 семки на ден. Това няма да ви навреди, но със сигурност е много полезно, защото семките съдържат витамин В17. Той се съдържа и в граха и пшеничните зародиши.

Сутрин на гладно пийте по една чаша вода, морковен сок, сок от вишни, отвара от пресни или сушени плодове, черни или червени боровинки.

Рейтинг

5 6
4 4
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ели от софия
ели от софия
21.04.2013 18:14
Всички над 35години да прочетат статията а тези с проблеми да приложат съветите -много са полезни.
20
1