Вреди от прясното мляко

Прясно Мляко
Резачка за зеленчуци на спирали с 3 режима на рязане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Резачка за зеленчуци на спирали с 3 режима на рязане
32.00 лв.
Виж ››

Какви са някои от проблемите с млякото?

Производство: По-голямата част от млякото в днешно време се добива от животни, които са стимулирани да произвеждат мляко с помощта на хормони. Животните се хранят с търговска цел, с храни, които могат да включват сено, зърно, картон, дървени стърготини, те редовно се инжектират и с антибиотици.

С помощта на генното инженерство при млечните крави, се увеличава производството на мляко от 15 до 25 процента. Това е добре за земеделските производители, но лошо за животните, които са по-податливи на инфекции. Тези инфекции се лекуват с големи количества антибиотици, които след това се отделят в млякото.

Преработка: Млякото е естествено стерилно, когато излиза от тялото на млекодайното животно, но веднага след като то влиза в контакт с въздуха, бактериите започват да растат бързо в него.

Пастьоризирането е процес, който убива бактериите, присъстващи до този момент в млякото, обаче това което повечето от нас забравят, е, че всички тези мъртви бактерии все още плуват в млякото.

Нови живи бактерии продължават да се разпространяват малко след това в него. Пастьоризацията също може да унищожи до 50 процента от присъстващия витамин С в млякото.

Хомогенизация разбива глобулите млечна мазнина, така че мазнините смесва в целия този процес и се свързват с втвърдяването на артериите. Добавянето на витамини А и D може да предизвика проблеми, свързани с хипервитаминоза, това е добре известно, че тези два мастноразтворими витамини причиняват токсични реакции, когато се използва в по-големи количества.

В действителност, витамин D насърчава калцификацията и поет с млякото може да причини сериозно увреждане на бъбреците. Има стотици научни статии, които показват вредните ефекти на добавен витамин D, сред тези ефекти са камъни в бъбреците и пикочните камъни, хиперхолестеролемия, както и увреждане на очите.

Мляко

Идиопатична хиперкалциемия се появи през 1950, след като мляко започна да се обогатява с ергостерол, това води до изключително високи нива на калций в кръвта, често придружени от повишени нива на холестерол в кръвта.

Последствията от това, могат да бъдат тежка умствена изостаналост, поради ненормално развитие на костите на главата и лицето; необратимо увреждане на сърцето и кръвоносната система, поради отлагане на костна материя в тези тъкани и генерализирана атеросклероза на ранна детска възраст, което може да доведе до лека или тежка умствена изостаналост. Има доказателства, че това състояние може да се развива в утробата, защото майката получава повече добавки с D2.

Ветеринарно-санитарните условия и ефекти: алергиите към мляко и млечните продукти са изключително често срещани и в резултат на това ние страдаме от умора или поведенчески проблеми.

Консумация на млечни продукти е свързан с течащ нос, чести настинки, бронхити, ушни инфекции, които са с наднормено тегло, храносмилателната дистрес, чревни разстройства, и огнища по кожата. В допълнение консумацията на мляко, влошава астмата и дихателните нарушения.

Виновникът не са мазнините, нито протеините, а толкова ниското съдържание на мазнини в обезмаслените продукти. В действителност, по-високо съдържание на млечни мазнини в диетата могат да бъдат полезни за деца с неврологични проблеми (диета с 80% от тези мазнини е полезно за деца, с гърчове).

Откъде тогава да си набавим калций? Отговорът на този въпрос е съвсем прост. Листните и тъмно зелените зеленчуци са отличен източник. Други хранителни източници на калций, както и допълнителни минерали, включват боб, ядки, морски зеленчуци, и сусамени семена. За тези, които не са вегетарианци, калций се намери в цялата риба с кости като сардина и меките рачешки черупки.

За добро хранене, без млечни продукти, можете да включите прясно нарязан магданоз, при всяко хранене или винаги да имате нещо тъмно зелено на масата, включително броколи, зеле, рукола, или кресон, използвайте боба редовно, пилешкото, телешкото или рибни кости, за да се запаситите с този витамин. Добавете също морски зеленчуци, печен и смлян сусам, ориз или ечемик, подправки и други.

Рейтинг

5 3
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (22)

Изпрати
Борил
Борил
03.05.2012 13:58
наистина не е!Най- ме стряскат вредните кравешки хормони, антибиотиците по кутиите, в които се опакова и в крайна сметка че не е изобщо продукт, който можеш да наречеш чист..Ако си гледаш сам крави на село..това е варианта
0
0
Райна
Райна
02.05.2012 14:52
..И какво да ядем !?След като и млякото не е чисто мляко!!
0
0