gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Да вдигнем хемоглобина по естествен начин

Да вдигнем хемоглобина по естествен начин

Месото е богато на желязо
Луксозно порцеланово правоъгълно плато - 42 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Луксозно порцеланово правоъгълно плато - 42 см
29.00 лв.
Виж ››

Ако имате чести настинки, косопад, почти постоянно студени крайници, е добре да проверите какво е нивото на хемоглобина ви. В хемоглобина се съдържа желязо, което спомага за преноса на кислород от белите дробове. Разбира се, причини за горепосочените симптоми могат да са много неща, но е твърде вероятно причина да е недостигът на желязо във вашия организъм.

При ниски стойности на хемоглобина, обикновено ни изписват някакви лекарства - най-често такива, които съдържат желязо. Но ако знаем какво да консумираме, няма да ни бъде необходимо да пием таблетки, достатъчно е да се храним с продукти, които са богати на микроелемента желязо.

Най-често ниският хемоглобин е признак за анемия. Разбира се, не бива да подценявате състоянието си, ако страдате от анемия. Вземете незабавни мерки за покачване на желязото в организма ви, за да нямате допълнителни главоболия със здравето си на по-късен етап. Всъщност ниските стойности на хемоглобина могат да бъдат симптоми на редица заболявания.

Богати на желязо храни са субпродуктите – става дума за дроб, език и др. На втора позиция по количество на желязо са червено цвекло, горски плодове, гъби, фасул, не на последно място шоколад, както и няколко вида риба – скумрия, сардини.

Консумирайте повече пилешко месо, свинско, колбаси, заешко месо, овче месо, яйца, коприва, круши, ябълки, вишни, череши, дюли, кайсии, ягоди, шипки, дренки, смокини, банани, всички разновидности на сушени плодове, а от ядките – най-добре ще ви се отразят орехи. Тези храни са най-богати на желязо. Не пренебрегвайте лук и чесън.

Хранене при нисък хемоглобин

За да спомогнете на желязото да се усвои от организма, е необходимо да избягвате богатите на калций храни – това са най-вече млечни продукти, както и кафе и чай, а също и зърнените храни.

При нисък хемоглобин е добре да похапвате освен храни, съдържащи желязо, храни с витамин С, като лимони, портокалов сок, които пък спомагат за много по-бързото усвояване на желязото от организма.

Не на последно място тук има принос и фитотерапия, т.е. лечението с билки. Можете да варите отвара от достатъчно видове билки, които се срещат по нашите географски ширини – глухарче, кориандър, вече споменатата коприва, ако се окаже, че не обичате да я консумирате като ястие, същото се отнася и до магданоз.

И не забравяйте, че лечението с природни продукти е успешно, но изисква по-продължително време, защото по-бавно се натрупва в организма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
46
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Потребител#217712
Елвиродом
На майка ми и поставиха дианоза рак в болница Иван Рилски в София. Д-р Маринова на петия етаж е лекуващ лекар, която я прие и я проследява между вливанията. След първото и второто вливане нямаше проблеми с кръвните показатели. Докато чакахме пред кабинетите чувах, че болните си говорят за някакъв препарат Маоло, но аз не обръщах внимание, защото нямахме проблем. Но като тръгнаха хемоглобина и тромбоцитите надолу, а след това и левкоцитите, след второто вливане, се заинтересувах. Защото разбрах от д-р Маринова, че за нисък хемоглобин и тромбоцити, няма инжекции за вдигането им, а само кръвопреливане.
Поинтересувах се от болните в чакалнята за това Маоло и ми казаха за него само добри неща. Попитах д-р Маринова, мога ли да го пие майка в нашия случай и тя ми отговори – да, препаратът е добър, може, но трябва да се използва само оригиналът с името Маоло, а не някакви заместители.
Разрових се в интернет за Маоло и открих много любопитни неща. Интересното е, че само за него открих и за никоя друга хранителна добавка, сериозни клинични проучвания от лекари с различни специалности – онколози, хематолози, лъчетерапевти. Показват в тези проучвания , че е ефикасен при ниски левкоцити, тромбоцити и хемоглобин. Има изследване и че не е токсичен от Фармацевтичния факултет в София.
Търсих за други хранителни добавки такива изследвания, но не открих. Само декларации, че действат добре, че се знаело от народа, че се знаело от поколения, че било известно и подобни. А за Маоло всичките тези изследвания от лекари са качени в сайта им, с подписи и печати от лекарите.
Започна да го пие майка ми и след седмица тромбоцитите и хемоглобина започнаха да се качват. Но дозировката е много важна. Обаждахме се във фирмата разпространител. На телефона им има лекар, който консултира дозировката, но трябва да си знаеш кръвните резултати.
Елвиродом
0
0
Радка Илиева
Радка Илиева
22.11.2014 12:19
Спирулината съдържа 50 пъти повече желязо в сравнение със спанака. Тя е натурален продукт, създаден от природата и тялото си усвоява толкова, колкото му е необходимо. Богата е на много витамини и минерали, включително и витамин В12. Съдържа хлорофил, който съдейства костния мозък да произвежда нови червени кръвни клетки. Много важно свойство на Спирулината е, че стимулира костния мозък да спроизвежда повече стволови клетки. Още информация може да намерите
19
1