gotvach.bg»Статии»Кулинария»Как да размразим хладилника

Как да размразим хладилника

Пълен хладилник

Една от най-неприятните процедури за домакините е размразяването на хладилника. Затова повечето съвременни хладилници имат система за размразяване.

Но въпреки това не винаги е възможно да бъде изключен ръчният труд. Препоръчва се един-два пъти годишно да се прави почистване на хладилника.

Процесът на размразяване се състои най-вече в премахването на снежната покривка от повърхността на изпарителя на камерата за дълбоко замразяване. Далече в миналото останаха хладилниците, които трябваше да се обръщат нагоре с дъното веднъж месечно, за да се размразят.

Колкото по-често се отваря вратичката на камерата за дълбоко замразяване на хладилника, колкото е по-висока влажността във вашата кухня, толкова по-бързо ще се създаде снежна обвивка.

Тази снежна и понякога ледена покривка не вреди на самия хладилник, но тъй като има ниска топлопроводимост, влошава замразяването, като пречи на нормалната обмяна на топлина между продуктите и изпарителя.

Размразяване на хладилник

Съществува опасността да се повредят детайли от хладилника или изпарителя, когато се опитвате да извадите продукти, които са блокирани със слой от сняг или лед.

Размразяване изискват тези камери, които нямат система срещу заскрежаване. Ако вашият хладилник е такъв, преди да го размразите, извадете всички продукти.

Продуктите, които могат да се развалят бързо, се слагат в кутия или тенджера, които се поставят в леген със студена вода. Изключете кабела на хладилника от контакта, отворете вратичката на камерата и я оставете в това положение.

Сложете дебела кърпа на дъното на хладилника, за да попива стичащата се вода. За да ускорите процеса на размразяване, може да сложите в камерата съд, пълен с топла вода.

Не се опитвайте да изстържете леда с остри предмети, така ще повредите изпарителя. Изчакайте ледът да се стопи и избършете добре със суха кърпа целия хладилник.

Рейтинг

5 2
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати