Откриха храната на бъдещето

Храна на бъдещето
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods-29%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
20.00 лв.
Виж ››

Много учени, биолози, генетици, мислители и философи си блъскат главите как да се справят с нарастващия проблем – световния глад.

Поради изчерпването на ресурси и смяната и промяната на метеорологичните условия, световните сили започнаха опити за култивиране на храни и множество видове на производство, които доведоха само и единствено да още по-голямата разруха на еко системата и създаването на вредните ГМО храни.

Инжектирани пилета

Но ето, че след години на опити, решението на проблема бе открито от Роб Райнхарт, инженер от Атланта. Ако неговият експеримент се окаже успешен, земляните повече никога няма да се притесняват от зависимостта си към природните блага.

Идеята на Роб се заражда от изключително досадните и напълно ненужно загубени часове за него в готвене, слагане на масата и хранене.

Вземайки в предвид факта, че човешкият организъм се нуждае от точно определено количество вещества, за да функционира, Роб създава коктейл, който нарича Сойлент (Soylent).

Храна на прах

В състава си Сойлент има всички хранителни вещества, необходими на организма да функционира. При анализ, в него могат да бъдат открити са 1/3 от калориите и абсолютно никакви токсини или канцерогени.

„Питието” съдържа витамини, минерали, аминокиселини, въглехидрати и мазнини. Има също така антиоксиданти, пробиотици и ноотропи. Всичко това е разтворено в подходящо количество вода.

Макар да не изглежда като сочна пържола или красиво оформено плато, коктейлът би могъл да спаси милиони гладуващи по света.

Когато решава да се посвети на това изследваме, Роб установява, че за клетките значение по какъв начин получават нужните вещества няма. За броени дни той превръща кухнята си в лаборатория.

След няколко опита получава смес, която решава да изпробва върху себе си. Пие от нея в продължение на 30 дни, без да консумира нищо освен нея. Паралелно с това си прави постоянни кръвни тестове, които не показват никакви изменения или нарушения в организма му.

Оттук нататък Роб ще се опита да патентова откритието си, което преди това трябва да премине още редица тестове. Ако всичко е в норма, това ще е може би най-великото откритие на века.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ХАХ добро туро
ХАХ добро туро
01.08.2013 10:24
Има такова нещо , нарича се Хербал лайф и реално с подобен тип храна се хранят Космонафтите !
0
0