Суперхрани за добро храносмилане

Суперхрани

За да се радвате винаги на добро храносмилане, консумирайте редовно така наречените суперхрани – продукти, които се грижат за добрата работа на системите на организма ви.

Сред тези суперхрани едно от първите места държат любимите ни круши. Те съдържат груба целулоза, която се отразява много добре на храносмилателната система.

Папая

Джинджифилът също е суперхрана за добро храносмилане, тъй като съдържа етерични масла с антисептично действие. Те унищожават микробите, които са попаднали в устната кухина, като не ги допускат до стомаха.

Банани

Можете да използвате пресен корен от джинджифил или да използвате джинджифил на прах. Добавяйте го в супи, салати и си правете чай от него, като го подслаждате с мед.

Зехтин

Киселото мляко нормализира микрофлората на червата благодарение на съдържащите се в него бактерии. Затова се препоръчва да хапвате често кисело мляко, тъй като то пречи на патологичните микроорганизми да се размножават.

Сред суперхраните, които се грижат за доброто храносмилане, са сливите. Те съдържат много фибри и различни видове органични киселини, които спомагат за доброто функциониране на червата. Две сливи на ден осигуряват перфектно храносмилане.

Суперхрани за добро храносмилане са папая и ананас. Те съдържат много ценни органични вещества – бромин и протеини.

Достатъчно е да изяждате на ден по едно резенче пресен ананас или четвърт папая. Това ще осигури перфектното ви храносмилане.

Бананите също са суперхрана за добро храносмилане, тъй като съдържат натурална фруктоза. Те нормализират нивото на холестерола и регулират храносмилането. На ден се препоръчва консумацията на 1 банан.

Не е добре да ядете много банани, тъй като те съдържат доста калории и се смятат за едни от най-сладките плодове. Перфектна комбинация за добро храносмилане е кисело мляко с резенчета банан.

Зехтинът е суперхрана за добро храносмилане – той увеличава изработването на стомашен сок и неутрализира излишните киселини.

Не на последно място сред суперхраните за добро храносмилане е зеле, което действа перфектно на стомаха.

Рейтинг

5 1
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати