gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»С какво да заменим меда

С какво да заменим меда

Пчелен мед

Натуралният пчелен мед е истинска съкровищница от въглехидрати, които лесно се усвояват от организма, както и на ценни витамини и минерали.

Освен превъзходни вкусови качества медът има и лечебна ценност, тъй като спомага за лечението на много заболявания.

При липса на мед можете да го замените с различни видове други сладки продукти, някои от които нямат същата енергийна и лечебна ценност.

Сред заменителите на меда е глюкозо-фруктозен сироп, който много хора си купуват в магазина, като си мислят, че това е истински мед.

Мед от борови връхчета

Но върху бурканчетата с мед винаги пише, че продуктът съдържа сто процента натурален мед, докато в наричаният от някои хора изкуствен мед има глюкозо-фруктозен сироп, а също така и малко добавен истински мед.

Това е начин да добавите вкусен пълнеж към палачинките си, но няма да можете да извлечете от този продукт същите лечебни свойства, както от истинския мед.

Кленов сироп

Въпреки това много хора си купуват този заместител на меда, тъй като той е по-евтин, и винаги е по-течен. Истинският мед се познава по това, че се захаросва, което не може да се случи със заместителя му.

Този заместител на меда има прекрасен вкус и фин аромат, който е много приятен, затова е любим на много хора.

Медът от борови връхчета или шишарки е много полезен за организма, като в същото време е и достатъчно сладък, за да се използва за подслаждане на различни продукти и напитки.

Този мед се приготвя, като се сваряват млади борови връхчета или шишарки. Той съдържа ценни вещества, които обаче се различават от тези на истинския пчелен мед.

Кленовият сироп е все по-популярен заместител на меда. Той може да се използва в кулинарията и е много ароматен и вкусен, затова е любим на хора от различни възрасти.

Сиропът от агаве напоследък също стана известен като заместител на меда. Сокът от растението е много сладък, затова се използва в кулинарията и за подслаждане на напитки.

Освен това сиропът от агаве е много полезен за здравето. Той има и невероятен аромат – на истински мед и карамел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Георги Андонов
Георги Андонов
02.12.2013 18:23
Трудно ще се замени меда . Хора яжте чист натурален мед , повъзможност си го купувайте от пчеларя разфасован направо от центрофугата .Меда продаван в магазините претърпява загряване , за да се втечни и да може да се разфасова в буркани и друг амбалаж. Това загряване над 40 градуса е пагубно, защото при такава температура и повисока се загубват много ценни качества от този дар божий.
1
0