Сиренето е важна част от диетите на много хора. Може да е трудно да се намерят здравословни заместители на сиренето, но не и невъзможно! В доказателство на това ще изброим няколко заместители на сиренето, които трябва да се опитат.
Ето кои са те:
Сирене Neufchatel
Сиренето Neufchatel, може да бъде заместител на здравословното сирене.
Когато имате желание да похапнете сирене, но не искате нездравословния млечен продукт по отношение на всичките калории, които вървят с него, Neufchatel е най-добия вариант. Това е добър заместител на богатите на мазнини млечни продукти. Включването на тази съставка във вашата диета ще ви помогне да обуздаете неконтролирания апетит, без да се замисляте, какво означава здравословно или не. Освен това има страхотен вкус.
Хумус
Хумусът също е заместител на сиренето.
Съдържа много протеини и фибри, което го прави подходящ за закуска или обяд, или дори като предястие за вечеря, ако ви се хапва, преди да седнете да вечеряте. Освен това, той е естествено противовъзпалително, благодарение на съдържанието на зехтин. Предлага се във вкусове, като класически чесън, лайм и други.
Сирене от кашу
Сиренето от кашу е друг заместител на кравето сирене. То е лесно за приготвяне сирене без млечни продукти. Можете да го използвате за гарнитура на любимите си салати или пици! Съставките са прости: кашу, лимонов сок, ябълков оцет и сол. Когато имате желание за нещо кремообразно, но не искате калорична храна, като обикновеното сирене, опитайте това! То е идеално за вегани или алергични хора към млечни продукти. Сиренето от кашу също съдържа повече протеини от други сирена, като моцарела от краве мляко и включва здравословни мазнини от ядки. Бъдете креативни, като добавите билки, като розмарин или босилек преди сервиране.
Сусамов тахан
Таханът също е заместител на сиренето. Таханът е отличен сос или съставка.
Той е идеалния свеж на вкус заместител на сиренето във всяко ястие. Със своята кремообразна текстура и нотки на сусам, той е леко сладък с леко солен вкус. И тъй като идва от натрошени сусамови семена, получавате всички ползи за здравето, които идват заедно с тях, като калций и протеини. Също така, този вкусен продукт е без млечни продукти. Така че, добавете малко тахан в подходящи за него ястия.
Сирене моцарела
Сиренето моцарела, също може да се ползва, като заместител на кравето сирене. Сиренето моцарела е направено със 70 процента протеин и нулеви въглехидрати, без изкуствени съставки, за които да се притеснявате.
Консумацията му помага за засилване на имунната система, а хората с непоносимост към лактоза могат да се почувстват така, сякаш най-накрая могат да се насладят на пицата, без да се чувстват виновни.
Хранителна мая
Хранителната мая идва на помощ, когато търсим заместители на сиренето. Този пикантен деликатес може да се поръси върху макарони, върху пуканки, да се смеси с купени от магазина салатни дресинги и прочие. Една кутия ще ви стигне за около две седмици, спестявайки време и енергия, когато всичко, което искате, е малко вкус.
Козе сирене
Козето сирене е вид сирене, което хората или обичат, или мразят.
Козето сирене е идеално за включване в сутрешната ви овесена каша или в хубав лек сладкиш. Ще бъдете изумени колко много харесвате този продукт, направен от здравословни съставки без изкуствени консерванти, овкусители, оцветители, хидрогенирани мазнини/масла. Достатъчно е изискано, за да го срещнете и на елегантни коктейлни партита.
В допълнение, има тенденция да има по-ниско съдържание на мазнини и холестерол в сравнение с другите сирена!
Сирене фета
Сиренето фета е отличен избор, ако следите теглото си. Не само предлага най-ниско съдържание на мазнини/по-малко калории от всеки друг вид сирене, но и по-малко от два грама холестерол на порция! Сиренето фета ще придаде класически вкус и винаги знайте, че е полезно за сърцето ви.
Камамбер
Камамбер е един от най-популярните видове сирене във Франция за износ. Този продукт без лактоза става също толкова популярен за почитателите на здравословното хранене. Произведено от първично мляко, това сирене често съдържа млечни протеини. Някои хора казват, че има приятен вкус. Добър заместител е на кравето сирене.
Коментари