Коктейли на пластове

Шотове

Коктейлите на пластове не се разбъркват, те изглеждат много красиво заради течностите, които се разполагат на пластове и са много атрактивни на външен вид.

Коктейлите на пластове могат да се направят в различни по форма чаши. За направата на такъв коктейл е необходим дозатор и лъжица.

Течностите не се смесват, защото всяка течност има своя собствена плътност, която е различна от другите. По този начин по-плътната течност остава в долната част на чашата, а течността, която не е толкова плътна, остава отгоре.

Колкото повече захар се съдържа в алкохола, който ще използвате за създаване на коктейла, толкова по-тежък и плътен е той. Някои ликьори са много плътни. Коктейлът се прави, като се започне с най-плътната течност. Тя трябва да остане отдолу, за да не се смеси с останалите.

Коктейли

Необходимото количество от най-плътната течност се излива на дъното на чашата. След това в чашата се слага лъжица, която е обърната с изпъкналата част нагоре, и над първия слой внимателно се излива втората течност, като трябва да се стича равномерно по лъжицата.

Коктейли на пластове

По-лесно ще се справите, ако имате и дозатор, за да наливате равномерно течностите в чашата. Коктейлът на пластове се прави бавно и трябва да бъдете много търпеливи, за да се получи резултатът наистина впечатляващ.

Ако охладите предварително напитката за най-долния слой, шансът да се смеси с останалите напитки е много по-малък. Като се комбинират различни вкусове и цветове, се създават красиви коктейли.

Ако една от напитките, които използвате за създаване на коктейла ви, е безцветна, добавете няколко капки от напитка с ярък цвят. Ако добавите няколко капки ликьор Кюрасао във водката, тя ще се оцвети в приятен светлосин цвят.

Приготвяне на коктейли

Закономерността на изливането на напитки за коктейли на слоеве е следната: най-плътен е захарният сироп, той трябва да е най-отдолу.

Следващ по плътност е крем-ликьорът, следва сладкият ликьор, пуншът, натуралните сокове, сладки спиртни напитки, полусладки, след това са горчивите напитки. Следват водката, конякът и уискито, а също така сметана или мляко. Важна част от създаването на коктейли на пластове е напитките да са в равни пропорции.

Ефектен коктейл е Аниматрикс.

Необходими продукти: 20 милилитра ликьор с бананов вкус, 20 милилитра фреш от лимон, 20 милилитра абсент.

Начин на приготвяне: В долната част на чашата се налива ликьорът. Като се използва лъжица, се излива лимоновият фреш, а върху него – абсентът.

Можете да направите коктейл на пластове, като промените прочутата напитка Блъди Мери.

Необходими продукти: 50 милилитра водка, 50 милилитра доматен сок, черен пипер, сол, сос табаско.

Начин на приготвяне: Доматеният сок се смесва с подправките и се излива в долната част на чашата. Отгоре с помощта на лъжица се излива водката. Украсява се с резенче лайм.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати