gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Яйцата на закуска контролират апетита

Яйцата на закуска контролират апетита

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k121294
Яйца за закуска
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
36.00 лв.
Виж ››

Научно изследване, публикувано в списание Nutrition Research, твърди, че закуската, която е богата на протеини, ни помага да контролираме апетита си през целия ден.

Според експертите, за да консумираме по-малко калории на обяд и вечеря, трябва да започваме деня си с яйца.

Специалистите са стигнали до този извод, след като са сравнили енергийните стойности на хора, които са започвали деня си със закуска, изобилстваща от протеини, и съответно на хора, които са закусвали с храни, изобилстващи от въглехидрати.

Резултатите са показали, че сутрешният прием на протеини има решаващо значение при контролирането на апетита.

закуска

Водещият автор на изследването доктор Мария Фернандес обясни, че при експеримента учените са сравнявали 2 традиционни американски закуски.

Крайните резултати категорично са показали, че закуската от яйца, която е богата на протеини, помага за контролирането на чувството на глад през останалата част от деня.

Специалистите подчертават, че протеините имат голямо значени за нормалното функциониране на организма, заради което те трябва да са неразделна част от първото хранене през деня.

Последните изследвания показват, че консумацията на яйца няма никакво отношение към холестерола в кръвта. Полезният лецитин в яйчения жълтък е 10%, а холестеролът - само 2%. Затова, ако нямате алергия, смело яжте на закуска например задушен омлет.

рохки яйца

Яйцата са препоръчвана закуска, защото се усвояват добре, дават чувство на ситост и осигуряват на организма много слабокалорийни витамини, микроелементи и биологически активни вещества.

Най-подходящият вариант са рохките яйца, защото се усвояват най-бързо от стомашно-чревния тракт.

Сред омлетите най-препоръчван от експертите е задушеният омлет.

Яйченият белтък е много полезен за мускулите и растежа на децата, а жълтъкът е богат на минерали като фосфор, цинк, сяра, калций, калий, магнезий и желязо, които са полезни на нервната система на човек.

Яйцата помагат за образуването на антитела, благодарение на които можете да укрепите имунната си система.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати