Народна медицина с черен пипер

Народна медицина с черен пипер

Народна медицина с черен пипер

Пиперинът е съставката в черния пипер, която ни кара да кихаме, но и също ни помага и да трупаме килограми, сочат резултатите от проучване. Все още няма достатъчно изследвания по този въпрос, но ако учените успеят да докажат това, черният пипер би могъл да се използва при терапия за затлъстяване и заболяванията, които са свързани с него.

Черният пипер е добре позната подправка, която често се използва и в народната медицина. Най-много той се прилага при простудни заболявания. Подправката, обаче, е изключително ефикасна и при силна кашлица, болки в гърлото, както и главоболие.

Освен това е доказано, че черният пипер може да облекчи състояния като синузит, бронхопневмония, бодежи, които се получават на нервна почва и др.

При болки в гърлото направете загряващ компрес с помощта на хартия, черен пипер и свинска мас. Намажете хартията с маста и поръсете хубаво със смления черен пипер. После наложете компреса и отгоре завийте с вълнен шал. Ще усетите, че гърлото ви се загрява – ако кожата започне да се зачервява, свалете компреса.

Народна медицина с черен пипер

При упорита и неприятна кашлица смесете 100 г мед с 25 г смлян черен пипер. Към тях трябва да добавите още настъргано индийско орехче и 50 г смляно ленено семе. Разбърквате хубаво сместа и приемате по 1 ч.л. преди храна сутрин и вечер.

При простуда най-лесният начин за бързо възстановяване е да си направите греяно вино с черен пипер. Бронхопневмонията се лекува с помощта на памучен плат, ракия и черен пипер.

Платът се понапоява с алкохола, след което отгоре се поръсва черен пипер. Сложете превръзката на гърдите на болния, отгоре наложете хартия (може парче вестник, надупчен с игла), след което вълнен шал. Единственото условие е да не нанасяте компреса в областта на сърцето.

За болки в ставите можете да си приготвите мехлем. Сложете в подходящ съд чаша зехтин и 1 с.л. смлян черен пипер. Оставете съда на бавен огън да заври, след което оставете да къкри между 5 и 10 минути. Отдръпвате от котлона и охлаждате, след което прецеждате мехлема. Можете да използвате сместа за разтривки на проблемните места.

При ангина и упорита кашлица, смесете 1 ч.ч. мед с 1 с.л. смлян черен пипер и разбъркайте. Приемайте от сместа 4 пъти дневно по 1 ч.л.

Рейтинг

5 3
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати