Котешки нокът - мощен тонизатор на имунитета

Котешки Нокът

Билките могат да бъдат много ефикасни в стимулирането на имунната система. Ехинацеята и котешкият нокът са едни от най-мощните имуностимулиращи билки, които са известни до момента. Ехинацеята пречиства кръвта и потиска развитието на различни вируси.

Котешкият нокът се прилага често при състояния на ревматоиден артрит и остеоартрит. Билката намира приложение и при лечението на вирусни инфекции – херпес зостер, СПИН и др.

Котешкият нокът е мощен имуностимулатор - множеството изследвания, които са правени на тази билка потвърждават, че в нея се съдържат алкалоиди, които стимулират имунната система.

Растението унищожава попадналите в организма бактерии, освен това повишава и производството на левкоцитите (бели кръвни клетки).

Заради своето имуностимулиращо действие много учени смятат, че растението може да се използва и за повлияване на разпространението на раковите клетки в тялото. На този етап няма достатъчно изследвания, които да потвърждават думите на учените.

Има данни, че билката стимулира процесите на възстановяване на увредената ДНК – това означава, че котешкият нокът може да намери приложение в периода след проведени курсове на химиотерапия и лъчетерапия.

Чай

Котешкият нокът се прилага още при очни заболявания, астма, възпаление на пикочните пътища, алергии, депресивни състояния, хронична умора, синузит. Смята се, че подобрява и мъжката плодовитост.

Билката пречиства и токсините от червата, което я прави чудесен избор за лечение на болести на храносмилателната система или дебелото черво. Според проведените изследвания котешкият нокът няма противопоказания.

Рядко се появяват обриви, диария, замаяност или ниско кръвно налягане. Въпреки това билката не се препоръчва на деца, както и на бременни жени и кърмачки.

Преди да започнете лечение с тази билка, посъветвайте се със специалист. Пациенти, които се лекуват с хормони, както и такива, които приемат инсулин, не бива да приемат билката.

Котешкият нокът не е подходяща билка и за деца, бременни и кърмачки, както и за хора, на които им предстои или се преживели някаква трансплантация.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати